Foto: Publicitātes foto
Diskusijai "Šodienas ilgstpējas stimuli uzņēmējiem" 28. februārī portālā "Delfi" aicināts pievienoties ikviens interesents. Eksperti diskutēs par risinājumiem – kāda palīdzība uzņēmumiem nepieciešama, un ko valdība var darīt lietas labā, savukārt skatītājiem būs iespēja savus jautājumus uzdot attālināti.

Kā politikas veidotāji var palīdzēt uzņēmumiem ātrāk sasniegt savus ilgtspējas mērķus, paneļdiskusijā 28. februārī no 14.30 līdz 15.50 tiešraidē portālā "Delfi" atbildes meklēs Rudīte Vesere, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietniece vides aizsardzības jautājumos, Raivis Bremšmits, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks tautsaimniecības jautājumos, Aiga Grasmane, Klimata un enerģētikas ministrijas Klimata pārmaiņu departamenta direktore, Viktors Toropovs, SEB bankas Ilgtspējas attīstības vadītājs Latvijā, Armands Beiziķis, SIA "Neste Latvija" valdes priekšsēdētājs un Gints Kukainis, SIA "ZAAO" valdes priekšsēdētājs.

"Tā kā Latvijā ir ļoti daudz mazo un vidējo uzņēmumu, arī viņu ietekme uz vidi ir iespaidīga. Lai visa valsts kopā – gan privātais, gan publiskais sektors – varētu sasniegt klimata mērķus, ir jāveicina tieši mazo un vidējo uzņēmumu izpratne par ilgtspējas nozīmi biznesā, cik vien iespējams, jāatbalsta, jāizglīto un jāmaina uztvere par to, kas ir ilgtspējas aktivitātes un kāpēc tā ir akūta realitāte. Lai arī ilgtspējas prasības tūlītēji neskars mazos un vidējos uzņēmumus, ar savu veikumu ilgtspējas jomā arvien biežāk prasīs dalīties sadarbības partneri, uz kuriem šīs prasības attiecas. Turklāt pārmaiņas ekonomikā radīs vēl nepieredzētas biznesa iespējas, kuras ir vērts izmantot," saka SEB bankas Ilgtspējas vadītājs Latvijā Viktors Toropovs.

Savukārt 29. februārī plkst. 10.00 jau ceturto gadu ar SEB bankas atbalstu notiks jaunu biznesa ieradumu forums "Ilgbūtība", kurā praktiskus risinājumus ilgtspējas nodrošināšanai uzņēmumos un publiskajā pārvaldē meklēs ap 350 uzņēmumu un organizāciju pārstāvju, kuri ikdienā strādā pie ilgtspējīgu projektu un ideju attīstības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!