Foto: Publicitātes foto
Starptautiski kvalitātes marķējumi un sertifikāti "Lidl" veikalos ir atrodami ne tikai uz pārtikas produktiem, bet arī uz nepārtikas precēm. Papildus "Lidl" veiktajām kvalitātes pārbaudēm klientiem piedāvāto elektroniku, sadzīves tehniku, rotaļlietas un apģērbu rūpīgi pārbauda arī neatkarīgas testēšanas institūcijas. Starptautiski atzītie "Lidl" marķējumi un sertifikāti apliecina preču augstos kvalitātes standartus, drošību un ilgtspēju, un klienti var droši paļauties uz katras veikalā nopērkamās preces kvalitāti.

Lai tava izvēle veikalā būtu vieglāka, šoreiz iepazīstinām ar biežāk sastopamajiem "Lidl" preču marķējumiem un kvalitātes sertifikātiem.

OEKO-TEX® STANDARD 100

Produktu marķējums STANDARD 100 by OEKO-TEX® apzīmē visā pasaulē vienotu un neatkarīgu tekstilizstrādājumu testēšanas un sertificēšanas sistēmu. Tā ietver bīstamo vielu, tai skaitā ar likumu aizliegtu un veselībai kaitīgu ķīmisko vielu, testus. Šajā standartā noteiktās normas ir paredzētas patērētāju aizsardzībai un ievērojami pārsniedz daudzās valstīs nacionālā līmeņa noteiktās prasības, kā arī ļauj izsekot pilnu produkta izcelsmi no izejvielas līdz gala produktam.

Vairāk par šo marķējumu

TUV sertifikāts


Prece nesatur toksiskas vielas, ir pārbaudīta lietošanā un droša. Ražošanas procesu un preces kvalitāti regulāri pārbauda neatkarīgi eksperti.

TUV GS sertifikāts


Produkts atbilst Vācijas drošības prasībām. Tas neapdraud lietotāja drošību un veselību, ja tiek lietots saskaņā ar instrukciju.

Vairāk par TUV kvalitātes pārbaudēm un sertifikātiem

GOTS


"Global Organic Textile standarts" (GOTS) apliecina videi draudzīgu un sociāli atbildīgu tekstilizstrādājumu ražošanu. Šis marķējums pasaulē simbolizē vienotu, kontrolējamu, sociālu un ekoloģisku standartu. To saņem tikai tādi tekstilizstrādājumi, kuru sastāvā vismaz 70% ir bioloģiski ražotas dabiskās šķiedras. Visu šādi sertificēto produktu izcelsmi var izsekot un pārbaudīt publiskā datubāzē.

Vairāk par šo marķējumu

Āfrikā ražota kokvilna


"Āfrikā ražota kokvilna" ir Pasaules tirdzniecības organizācijas fonda "Aid by Trade" iniciatīva, kas nosaka ilgtspējīgi ražotas kokvilnas standartus. Iniciatīvas mērķis ir izglītības programmu veidā palīdzēt mazajiem zemes īpašniekiem Āfrikā uzlabot savas dzīves un darba apstākļus, mērķtiecīgi veicinot vides aizsardzību. Programmas mācību kursu laikā lauksaimnieki apgūst efektīvas un ilgtspējīgas kokvilnas audzēšanas metodes, kas palīdz tiem sasniegt labāku ražu, nekaitējot videi un savai veselībai. Šāda iniciatīva nodrošina atbildīgu un ilgtspējīgu ieguldījumu Āfrikas kokvilnas tekstilizstrādājumu uzņēmumos.

Vairāk par šo marķējumu

"Hohenstein Fit"


Tekstilizstrādājums atbilst norādītajam izmēram. Testos tiek pārbaudīta izmēru atbilstība ražotāja iesniegtajai mērījumu tabulai, materiālu piemērotība, apstrādes kvalitāte.

"Hohenstein Verified Fit"


Tekstilizstrādājums atbilst norādītajam izmēram, preces aprakstam un ir gatavs lietošanai. Izmēri ir pārbaudīti gan pirms, gan pēc mazgāšanas atbilstoši mazgāšanas norādēm.

"Hohenstein Passform"


Tekstilizstrādājums atbilst norādītajam izmēram. Izmēri ir pārbaudīti gan pirms, gan pēc mazgāšanas atbilstoši mazgāšanas norādēm.

Vairāk par Hohenšteinas institūtu un tā veiktajām kvalitātes pārbaudēm un sertifikātiem

"Cradle2Cradle"


"Cradle2Cradle Certified" produktu standarts sertificē otrreiz pārstrādājamus tekstilizstrādājumus, kas ir novērtēti piecās kategorijās: 1. materiālu nekaitīgums; 2. materiālu atkārtota izmantošana; 3. atjaunojamie energoresursi un oglekļa izmantošana; 4. ūdens lietošanas kontrole un 5. sociālā atbildība.

Vairāk par šo marķējumu

EU Ecolabel


Starptautiskais kvalitātes sertifikāts EU Ecolabel apliecina to, ka konkrētais produkts vai prece ir videi draudzīgs un veselīgs. Tas ir atzīts visās ES dalībvalstīs, kā arī Turcijā, Norvēģijā, Islandē un Šveicē. EU Ecolabel izvirza augstas prasības visam produkta dzīves ciklam, sākot ar izejvielu ieguvi līdz ražošanai, izplatīšanai un galīgai utilizācijai.

Vairāk par šo marķējumu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!