Foto: DELFI
Iepirkumu process nav perfekts. Gan veidojot iepirkuma aprakstu un tajā iekļautās prasības, gan izvērtējot rezultātus, var tikt pieļautas kļūdas. Tās ne vienmēr ir ļaunprātīgas un bieži vien radušās aiz neuzmanības vai iepirkuma veidotāju nepilnīgo zināšanu dēļ. Tāpēc likumā ir iestrādātas tiesības komersantiem apstrīdēt gan pašu procedūru, gan arī izsludinātos rezultātus. Tomēr, kā "Delfi Plus" skaidroja uzņēmumu pārstāvji un juristi, arī tur ir savi "knifi", ko vērts atcerēties katram uzņēmējam.

Šis raksts tapis projektā "Publiskie iepirkumi: Uzvarēt nevar zaudēt", kur stāstām un skaidrojam, kādas izmaiņas pašlaik piedzīvo iepirkumu process, kā piedalīties publiskajos iepirkumos un kā apstrīdēt lēmumu, kas nešķiet pareizs. Projektā savā pieredzē, piedaloties iepirkumos, dalās Latvijas uzņēmēji. Visus rakstus lasi šeit.

Lai gan lielie uzņēmumi, kuri bieži piedalās iepirkumos, visticamāk, labi pārzina iepirkumu procedūru un rezultātu apstrīdēšanu, arī mazākajiem, kā norāda eksperti, būtu vērts šos procesus izzināt, jo dažkārt kvalitatīvu dokumentu sagatavošana, ko iesniegt Iepirkumu uzraudzības birojā, var prasīt visu likumā noteikto laiku, tāpēc ar savu sūdzību izvirzīšanu nav ieteicams kavēties.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!