Foto: DELFI
Rindās, kas partiju programmās ir veltītas enerģētikas jomai, visbiežāk ir atrodami populistiski saukļi un liecības, ka ne visi politiskie spēki izprot konkrēto nozari un tajā valdošās problēmas. Vien dažas no partijām piedāvā reālus soļus gan šī brīža krīzē, gan nākotnei.

Šī gada rudens un ziemas galvenais temats, kas ietekmēs gan privātiedzīvotājus, gan uzņēmējus, būs enerģētika. Politiķiem, kas vēlas stūrēt valsti nākamos četrus gadus, vajadzētu demonstrēt izpratni un sākt darbu rudenī jau ar gatavu rīcības plānu. "Delfi" enerģētikas ekspertiem lūdza vērtēt partiju solījumus šajā nozarē to īsajās programmās.

Analītiskajā rakstu sērijā "Sasodīti sasolīts" piedāvājam padziļinātu ieskatu visu Saeimas vēlēšanās startējošo politisko spēku piedāvājumā vēlētājiem. "Delfi" autoru kolektīvs kopā ar vairāk nekā 40 ekspertiem izanalizēja katras partijas īsajā programmā izteiktos solījumus un mērķus. Skaidrojam, kā dažādi politiskie spēki sola mainīt veselības un izglītības sistēmas, veicināt integrāciju, stiprināt likuma varu un Latvijas aizsardzību, kā arī ieviest citas pārmaiņas. Atzīmējam arī tos, kuri noteiktus jautājumus vai pat veselas nozares atstājuši novārtā. Kāds ir konkrēto solījumu pamatojums, mērķis un nozīme, savukārt vērtē gan pieredzējuši jomu pārstāvji un praktiķi, gan jaunie speciālisti.


"Lai arī šīs vēlēšanas sagaidām reizē ar vienu no lielākajām enerģētikas krīzēm Eiropas vēsturē, vairums partiju savās programmās tam nav atradušas pietiekami lielu nozīmi un veltījušas laiku, lai sagatavotu skaidrus priekšlikumus. Jāuzteic tās partijas, kas ir spējušas definēt konkrētus veicamos darbus, kurus var vērtēt gan pēc iespējas tos ieviest, gan pēc tā, kā varētu risināt enerģētikas krīzi," pauž "AJ Power" uzņēmumu grupas vadītājs Roberts Samtiņš.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!