Foto: Publicitātes foto

Redze ir viena no svarīgākajām cilvēka maņām, un īpaši būtiska tā ir ar vizuālo mākslu saistītiem profesionāļiem. Fotogrāfi Anastasija un Jevgeņijs dalās pieredzē, kas gūta Dr. Lūkina acu klīnikā un jaunajā estētiskās medicīnas klīnikas “Re.New” , kura pakalpojumus acu klīnikas pacienti šobrīd saņem kā dāvanu.

Ceļš līdz lēmumam par redzes lāzerkorekciju

Jevgeņijs ir viens no tiem daudzajiem cilvēkiem, kuri nevēlas valkāt brilles vai kontaktlēcas, jo ar tām nejūtas ērti. “Manam vīram jau vairāk, nekā astoņus gadus, nav 100% redze. Un kaut gan mīnuss viņam bija mazs, līdz -1, viņš nenēsāja ne brilles, ne lēcas, jo nevarēja pie tā pierast, bija neērti. Brilles izmantoja, tikai braucot pie stūres. Tomēr mēs esam fotogrāfi, un mūsu ikdiena saistīta ar darbu pie datora un, protams, tas prasa lielisku redzi,” stāsta Anastasija.

Viņa atzīst, ka ne tikai vizuālās jomas profesionāļi, bet arī katrs cilvēks pat ar nedaudz pasliktinātu redzi vēlas redzēt visu perfekti un bez diskomforta. “Ērti strādāt, ērti braukt pie stūres, nedomāt par to, vai tu neesi aizmirsis brilles mājās. Lai nevajadzētu minēt, kas par cilvēku ar tevi sasveicinājās ielas otrā pusē, kā gadījās manam vīram, jo atkārtošu – viņš tā arī nesamierinājās ar brillēm un lēcām.”

Pirmais jautājums – vai redzes korekcija iespējama?

Interesējoties par redzes lāzerkorekcijas iespējām, pārim pirmais jautājums bija, vai Jevgeņijam šī operācija ir piemērota, jo pirms konsultācijas ar speciālistu to nav iespējams garantēt.

“Kad pirmā, padziļinātā apskate bija veikta, saņēmām pozitīvu rezultātu, kas dod atļauju veikt operāciju, un arī tiek prognozēta aptuvenā redze, kāda būs pēc operācijas. Vai bija bail? Bija, jo tā ir redze. Manuprāt, tā viens no pašām galvenajām spējām, kas mums, cilvēkiem, ir. Tāpēc vīrs arī negāja uz šo operāciju ilgus gadus: viņš gaidīja, kamēr redze kļūs vēl sliktāka, lai jau tiešām būtu vērts riskēt,” pieredzē dalās Anastasija.

Tomēr Jevgeņija redze saglabājās stabila, un tā varēja palikt vēl ilgus gadus. Tad būtu jāturpina dzīvot ar šo nelielo, tomēr jūtamo diskomfortu. “Kā uzzinājām sarunā ar dr. Lūkinu – tās ir kļūdainas domas, un daudzi cilvēki ar šo domu “nosēž” ilgi, līdz pat tam vecumam, kad acis arī noveco un dažreiz operāciju jau vairs veikt nedrīkst,” uzsver Anastasija.

Rūpes par pacientu un makarūni “par drosmi”

Anastasija un Jevgeņijs ir ļoti apmierināti ar abās klīnikās – Dr. Lūkina acu klīnikā un “Re.New” – pieredzēto. “Runājot par acu klīniku – operācijas dienā tevi sagaida, visu pastāsta un aizved līdz mīkstiem dīvāniem, kur uzgaidīt. Pati operācija aizņem tikai dažas minūtes. Bet pats galvenais – pēc operācijas pacienta rīcībā ir atpūtas telpa, kur ir saklātas gultas, pieklusināta atmosfēra, lai cilvēks varētu atpūsties, kamēr viņu aizvedīs uz pēcoperācijas apskati. Daudziem maniem draugiem šī operācija veikta gan Latvijā, gan Lietuvā, un viņus laida uz mājām uzreiz pēc operācijas. Dr. Lūkina klīnikā ir ne tikai iespēja ērti atpūsties pēc procedūras, bet arī iedod pudeli dzeramā ūdens un kastīti ar makarūniem “par drosmi”! Tādi sīkumi arī rada vispārējo iespaidu par klīniku.”

Anastasija piebilst, ka, saskaņojot operācijas datumu, izvēlējušies dienu, kad strādā pats dr. Fēlikss Lūkins: “Bija nedaudz laika ar viņu aprunāties, ļoti pozitīvs, patīkams, laipns dakteris.”

Svarīga arī estētiskā puse

Anastasija un Jevgēņijs redzes korekcijas operācijai piemērotu klīniku sāka meklēt caur Google, atrada vairākas un iepazinās ar katras klīnikas mājaslapu, cenām, fotogrāfijām. “Esmu cilvēks, kuram ir svarīga arī estētiskā puse, tāpēc neskatoties uz to, ka labas atsauksmes bija par vairākām klīnikām, Dr. Lūkina acu klīnika man patika visvairāk. Viņiem ir skaidra, labi izveidota mājaslapa ar visu nepieciešamo informāciju. Arī pati klīnika ir ļoti skaisti noformēta.”

Anastasija pēc profesijas ir interjera dizainere, tāpēc uzreiz novērtē, cik daudz ieguldīts noformējumā. “Uzskatu, ka tas ir ļoti svarīgi – atnākt uz vietu, kur jūtīsies patīkami šajā stresainajā brīdī, atmosfēra ir  svarīgs aspekts, pēc kura es izvēlos jebko. Protams, svarīgi arī tas, kā notiek visi iekšējie procesi, sākot ar to, kā tevi sagaida, beidzot ar komunikāciju ar ārstiem un pašu paveikto darbu.”

Interesanti, ka tieši Dr. Lūkina acu klīnikas mājaslapā Anastasija uzzināja, ka uzņēmuma paspārnē izveidota arī estētiskās medicīnas klīnika “Re.New”. Viņa priecājas, ka pēc operācijas saņēmuši dāvanu karti 250 eiro vērtībā, kuru var izmantot daudzām procedūrām tieši “Re.New”. “Zinu, ka vēl joprojām šī atlaide viņiem ir spēkā, par to un citām pieejamām atlaidēm var izlasīt mājaslapā,” viņa iesaka.

Savu ķermeņa estētikas speciālistu atrod klīnikā “Re.New”

“Atnākot uz klīniku “Re.New”, biju patīkami pārsteigta ne mazāk. Tevi laipni sagaida, aizved uz gaidīšanas telpu, kur katrs krēsls ir novietots atsevišķi un aizsegts ar tādu kā sieniņu, lai klienti viens otru neredzētu, netraucētu. Man ļoti rekomendēja klīnikas “Re.New” masāžas speciālisti, un šobrīd mēs ar vīru ejam pie viņas uz regulāru masāžas kursu. Rīgā mēs dzīvojam tikai četrus gadus, bet man bijusi iespēja būt vairākās klīnikās, kamēr meklēju to “savu” cilvēku, un atradu to tieši “Re.New”,” viņa priecājas.

Anastasija arī apmeklēja procedūras pie ķermeņa estētikas speciālistes Ramonas, un arī par viņu atsaucas cildinoši. “Ramona jau ļoti daudzus gadus stradā šajā sfērā, bet teikšu tā – profesionalitāte  manā izpratnē nav mērāma gados, man daudz svarīgāk zināt, ka cilvēks, neskatoties uz daudziem gadiem šajā jomā, turpina mācīties, palielina kvalifikāciju un no visas sirds mīl savu darbu – tas ir teikts par Ramonu. Kad ieraudzīju viņas mirdzošo ādu, uzreiz sapratu, ka varu viņai uzticēties. Iepazīstoties ar “Re.New” vadītāju Jeļenu, man bija viss skaidrs: kad ir tik jauks cilvēks vadībā, tad arī viss kolektīvs ir tāds pats!”

Anastasijas sirds lieta – dzemdību video

Lūgta mazliet pastāstīt par ģimenes nodarbošanos, Anastasija atklāj, ka Jevgeņijs fotografē kāzas un citus cilvēku dzīvē nozīmīgus brīžus (Instagram – @janens_com), savukārt viņai ir savs blogs Instagram (@nastia.janena) ar 46 tūkstošiem sekotāju. “Kādreiz tas bija tikai hobijs, bet beidzamajos divos gados izvērties par pilnvērtīgu darbu. Man arī ir sirdslieta – filmēju dzemdības. Sāku sapņot par to, kad gaidīju savu pirmo bērnu un nevarēju Latvijā atrast tādu fotogrāfu. Tad nolēmu, ka pēc dzemdībām pati kļūšu par dzemdību fotogrāfi un veidošu video. Latvijā šis virziens vēl ļoti nav attīstīts, bet pamazām slimnīcas un dzemdību nami sāk to pieņemt, dod atļaujas un es kopā ar vecākiem un ārstiem varu sagaidīt šajā pasaulē jaunus cilvēkus! (Instagram – @elpo.lv)” priecājas foto un video veidotāja.

Abas klīnikas atrodas Marijas ielā 13, Rīgā. 

Dr. Lūkina acu klīnikas kontaktinformācija: https://acuklinika.lv/ , 6728880, info@acuklinika.lv.

RE.NEW estētiskās medicīnas klīnikas kontaktinformācija: https://www.re-new.lv/, 67783588, info@re-new.lv.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!