Foto: Publicitātes foto

Somijas uzņēmums "Ferrometal Oy" pazīstams kā viens no vadošajiem stiprinājumu piegādātājiem Baltijas jūras reģionā. Ar 41 miljonu eiro apgrozījumu 2023. gadā tas ir arī viens no lielākajiem stiprinājumu nozares uzņēmumiem. Tomēr "Ferrometal" neaprobežojas tikai ar stiprinājumu piegādi un uzņēmies uzlabot savu klientu produktivitāti, piedāvājot nozarē vadošos risinājumus, lai racionalizētu pasūtījumu piegādes ķēdi.

Nost ar nelietderīgiem soļiem – automatizēts risinājums, kas novērš kļūdas

Tradicionāli rūpniecībā un būvniecībā pasūtījumus apkopo, izmantojot rakstāmo un papīru vai svītrkodu lasītājus. Līdztekus šīm sistēmām parādījušās jaunas tehnoloģijas, lai automatizētu mazo preču pasūtīšanas un piegādes ķēdi. Jaunie IoT (Internet of Things) risinājumi ne tikai automatizē procesus, bet arī novērš kļūdas, gaidīšanu, nepareizu partijas apjomu un citus nelietderīgus soļus.

EDI jeb elektroniskā datu apmaiņa ir svarīga “Ferrometal” attīstības darba daļa, un tā bija viena no pirmajām, kuru ieviesa uzņēmumā. Tagad līdz pat 70 % no pasūtījumiem tiek saņemti automātiski, paātrinot un automatizējot pasūtījumu piegādes ķēdi starp klientu un “Ferrometal”. Strauji pieaugot pasūtījumu apjomam, aizvien vairāk laika tika tērēts manuālai pasūtījumu apstrādei. Pateicoties sistemātiskai un ilglaicīgai “Ferrometal” sistēmas izstrādei, 2020. gadā uzņēmums ieviesa pilnībā automatizētu, uz IoT balstītu ienākošās un iekšējās loģistikas pakalpojumu risinājumu “CleverSystem”.

Foto: Publicitātes foto

Lai neveidojas krājumi – "CleverSystem" uzlabo efektivitāti

Uz IoT balstītā "CleverSystem", kas klientiem pirmoreiz piedāvāta 2020. gadā, nodrošina automatizētu pasūtīšanu tieši no lietošanas vietas vai "Kanban" plauktiem. Maršrutētājs, kas savienots ar mobilo tīklu, ģenerē automātiskus pasūtījumus, pamatojoties uz impulsiem no optiskajiem sensoriem, kas atrodas atklāta tipa uzglabāšanas kastēs vai plauktos. Sistēma pilnībā darbojas uz pieprasījuma principa, tādējādi novēršot krājumu pārpalikumu veidošanos. Sistēmu var vadīt, izmantojot divvirzienu pārlūkprogrammas IoT saskarni no mobilā tālruņa, planšetdatora vai personālā datora. Tie ļauj skatīt informāciju par produktiem pa vienībām un veikt nepieciešamās izmaiņas, piemēram, attiecībā uz piegādes partiju skaitu un pasūtījuma punktiem.

Foto: Publicitātes foto

"CleverBin" uzglabāšanas kaste, kas ir daļa no "CleverSystem" pakalpojumu risinājuma, ir aprīkota ar optisko sensoru. Sensors uzrauga produkta daudzumu kastē un automātiski ģenerē papildināšanas pasūtījumu, kad tiek sasniegts uzglabāšanas kastē noteiktais pasūtījuma punkts. Uzglabāšanas kasti var novietot, piemēram, uz montiera darba galda, un automātiski ģenerēts papildināšanas pasūtījums padara strādāšanu ātru un vienkāršu.

Foto: Publicitātes foto

Ražošanas uzņēmumiem ir ārkārtīgi svarīgi, lai ražošana un uzņēmuma darbība noritētu bez traucējumiem un raiti. Sankcijas par novēlošanos ir augstas. Ražošana nedrīkst apstāties, un to visvieglāk nodrošināt ar “CleverSystem” pakalpojuma risinājumu.

“CleverSystem” daudzkārt atvieglo pasūtīšanas procesu un ļauj to pārvaldīt precīzāk, proaktīvāk un netraucētāk. Turklāt “CleverSystem” ļauj nākotnē racionālāk izmantot resursus, kas iepriekš izmantoti pasūtīšanas procesā.

“CleverSystem” pakalpojumu risinājums ietver šādus pielāgotus rūpniecības, būvniecības un mazumtirdzniecības risinājumus:

CleverBin

CleverStore

CleverCar

CleverContainer

Uzzini vairāk par “Ferrometal” darbību! Lai iegūtu papildu informāciju par “CleverSystem” pakalpojumu risinājumiem, sazinieties ar “Ferrometal Latvia” darbiniekiem.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Ferrometal Oy Latvia

Jūrmalas iela 13C, Babītes pagasts, Mārupes novads

LV-2107 Piņķi, Latvija

Tālr.: 6728 0581, e-pasts latvia@ferrometal.fi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!