Foto: Publicitātes foto

Meklējot automašīnu, bieži vien ir nepieciešama pacietība – jāsalīdzina cenas, modeļi, jāatrod savām vajadzībām un iespējām atbilstošākais risinājums, jāizsver plusi un mīnusi un jāapsver, kā tas ietekmēs tavu budžetu. Tomēr cilvēki arvien vairāk sāk uztvert automašīnu kā loģistikas rīku un vēlas pēc iespējas samazināt apgrūtinājumus, kas saistīti automašīnas uzturēšanu. Šī iemesla dēļ arvien biežāk tiek meklētas citas alternatīvas automašīnas īpašumtiesībām. Automašīnu abonēšana un automašīnu līzings kļūst arvien populārāki risinājumi, bet jautājums –kuru variantu izvēlēties?

Automašīnu abonēšana – braukšanai bez raizēm

Ja vēlies automašīnu, kura ir pieejama tagad un tūlīt, kā arī būtu pārliecība, ka tās saņemšana būs bez papildu raizēm, iesakām apsvērt automašīnas abonēšanas pakalpojumu. Tu varēsi sēsties pie savas jaunās automašīnas stūres tajā pašā dienā, neraizējoties par banku starpniecību un papīra līgumiem, kā arī, lietojot automašīnu, neraizēties par tās apdrošināšanu, ik sezonas riepām, to maiņu un apkopēm.

"Automašīnu abonēšanas pakalpojums "MyBee" piedāvā plašu automašīnu klāstu – sākot no jaunākajiem, ekonomiskajiem pilsētas SUV, elektromobiļiem vai hibrīdauto līdz luksusa un sportiskām automašīnām. Pakalpojums piedāvā pilnīgu elastību un iespēju mainīt automašīnu ik pēc sešiem mēnešiem, gada, diviem, trim vai pieciem gadiem. Līguma perioda beigās vari atjaunot abonementu, izvēlēties citu automašīnu vai iegādāties jau izmēģināto. Klients maksā fiksētu ikmēneša abonēšanas maksu abonēšanas līguma darbības laikā, tāpēc mainīgās EURIBOR likmes un apdrošināšanas cena vai augošā inflācija papildu finansiālās raizes nerada," stāsta "MyBee" reģionālais vadītājs Arvis Eņģelis.

Auto līzings – tiem, kas meklē finansiālu palīdzību auto iegādei

Ja meklē ērtu un ātru veidu, kā iegādāties automašīnu, bet tev nav visi nepieciešamie līdzekļi automašīnas iegādei, auto līzings var būt risinājums. Auto līzings ir uz līgumu balstīts pakalpojums, kurā auto pirkuma cena tiek apmaksāta ikmēneša maksājumos un līguma termiņa beigās tev ir iespēja iegūt auto savā īpašumā.

Ir daži aspekti, kurus ir svarīgi zināt, apsverot automašīnas līzingu. Izvēloties auto līzingu, klientam pašam jārūpējas par visām ar auto saistītām izmaksām: apdrošināšanu (OCTA un KASKO), sezonas riepu iegādi un nomaiņu, apkopju izmaksām, kas bieži vien ikmēneša līzinga maksājumam pievieno ievērojamu summu. Turklāt auto līzings ir ilgtermiņa finansiālas saistības, tāpēc bankām ir jāizvērtē klienta kredītspēja, un līzinga esamība var ietekmēt klienta turpmākās kredīta iespējas.

Auto līzings un abonementi – nozīmīgākās atšķirības

Izlemt, kurš variants tev ir piemērotāks – auto līzings vai auto abonēšana – var būt neliels prāta mežģis. Pirms lēmuma pieņemšanas ir jāizvērtē savs finansiālais stāvoklis un iespējas, jāizanalizē piedāvājumu nosacījumi, iepriekš jāpārliecinās par ikmēneša auto maksājumiem un jāsalīdzina izmaksas.

Lai gan sākotnēji automašīnas abonēšana var šķist dārgāka nekā auto līzings, iesakām ņemt vērā, ka ikmēneša abonēšanas cenā ir iekļauta nomas maksa par izvēlēto automašīnu, KASKO un OCTA, auto reģistrāciju, ikgadējo ekspluatācijas nodokli, tehnisko apskati, kā arī sezonas riepas, to maiņa un uzglabāšana. Automašīnas līzinga maksājums sedz tikai nomas izmaksas, savukārt apdrošināšana, apkopes, sezonas riepas, uzglabāšana un nomaiņa būs papildu izmaksas.

Automašīnas abonēšana ļauj izvairīties no šīm problēmām, kā arī iekļauj transportlīdzekļa atgriešanu līguma termiņa beigās. Ja abonēšanas laikā automašīnai rodas bojājumi, MyBee nodrošina maiņas automašīnu, kas arī ir iekļauta ikmēneša maksājumā, tāpēc tas neradīsies papildu izmaksas.

Kuru izvēlēties?

Pieņemot lēmumu starp automašīnas abonēšanu un līzingu, ir svarīgi pārdomāt savas vajadzības un iespējas. Katrai izvēlei ir priekšrocības un trūkumi, tāpēc apsver kāds transportlīdzeklis tev ir nepieciešams, kā arī savas finansiālās iespējas, lai izlemtu par sev piemērotāko variantu.

"Mūsdienīgi transportlīdzekļu nomas pakalpojumi paver jaunas iespējas un nodrošina iespēju ērti izmantot savu auto sev vēlamajā laika periodā. Ja vēlies iegūt automašīnu savā īpašumā, vienlaikus neiztērējot daudz līdzekļu, automašīnas līzings var būt lieliska alternatīva, bet, ja vēlies pilnīgu brīvību mainot automašīnu ik pēc sešiem mēnešiem vai retāk, neuztraucoties par tās apkopi un citām uzturēšanas izmaksām, kā arī laiku to veikšanai, automašīnas abonēšana ir labākais risinājums," stāsta A. Eņģelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!