Foto: Publicitātes foto

Attiecībās ir svarīgi ne tikai runāt par to, ko gatavosim vakariņās, bet arī ļauties atklātām sarunām par intīmo dzīvi. Orālais sekss ir daļa no tās, taču daudzi joprojām kautrējas ar savu partneri šo tematu apspriest, un tas veicinājis dažādu mītu izplatīšanos. Noskaidrosim, kā pareizi komunicēt un kas jāņem vērā, lai orālās rotaļas būtu patīkamas un drošas abiem.

Orālais sekss – tas ir stāsts ne tikai par baudas saņemšanu, bet arī tās sniegšanu, un klusēšana ir īsākais ceļš uz nesaprašanos. Lai partneris zinātu, kas otram patīk, ir svarīgi stāstīt par savām sajūtām, dalīties tajās.

"Protams, katram cilvēkam tas ir individuāli, bet par jebkuru seksuālo darbību būtu jāspēj komunicēt ar savu partneri. Ja nespējam sarunāties un būt atklāti viens pret otru, ir vērts apdomāt šīs situācijas iemeslus un veidus, kā to risināt. Ja saruna nav iespējama, var nākties sev uzdot jautājumu: vai šis vispār ir mans īstais cilvēks, ar kuru vēlos būt kopā? Arī sarunai par seksu ir jābūt tādai, kas veicina kopēju virzību un pilnveidošanos, jo neviens nevar uzminēt, ko otrs grib. Un mūsu atbildība ir ne tikai pastāstīt par savām vēlmēm, bet arī runāt par to, ko mēs nevēlamies," stāsta "SexyStyle" veikalu vadītāja, sertificēta dūla un psiholoģijas studente Eva Gulbe.

Cilvēki ir ļoti dažādi – kas derēs vienam, būs pilnīgi nepiemērots citam. Orālā seksa laikā ir nepieciešama gan neverbālā, gan verbālā komunikācija. Ķermeņa valoda spēj nodot impulsus, kas var signalizēt par sajūtām, tomēr vārdu apmaiņa palīdzēs vēl labāk izzināt otra vēlmes. Ne tikai ieklausies savā partnerī, bet uzdod jautājumus arī pats.

"Ir cilvēki, kam ļoti patīk sniegt orālo seksu. Ir arī tādi, kam nepatīk, bet to dara, jo viņiem patīk iepriecināt partneri. Ja tas tiek darīts labprātīgi, viss ir kārtībā – tas ir apsveicami, ja intīmajās attiecībās domājam ne tikai par savu, bet arī partnera labsajūtu. Savukārt, ja mums kaut kas ne visai patīk, vēlams par to signalizēt, taču drīzāk piedāvāt pamēģināt kaut ko citu, nevis vienkārši paziņot, ka ir slikti," stāsta "SexyStyle" pārstāve.

Lai varētu brīvāk ar savu partneri uzsākt sarunu par orālo seksu vai citām intīmajām rotaļām, talkā var ņemt kādu erotisko kartīšu spēli pieaugušajiem. Tajās atrodami dažādi ar intīmo dzīvi saistīti jautājumi, tostarp arī tādi, kas skar minetu un kunilingu jeb vulvas orālu stimulēšanu.

Higiēna un drošība

Viens no izplatītākajiem stereotipiem – orālais sekss ir drošs. Jā, no tā nav iespējams palikt stāvoklī, tomēr arī orālā seksa laikā var inficēties ar seksuāli transmisīvajām slimībām (STS). Ja neesam absolūti pārliecināti, ka partnera intīmā veselība ir nevainojama, jālieto izsargāšanās līdzekļi. Neatkarīgi no tā, cik labi otru pazīstam un cik ilgas ir attiecības, pārliecību par veselības stāvokli var gūt, vienīgi regulāri veicot analīžu kompleksu seksuāli transmisīvo infekciju noteikšanai. Tas ir svarīgi, jo reizēm arī cilvēks pats var nezināt, vai pārnēsā kādu infekciju. "Tas, cik labi es pazīstu otru cilvēku, neko nepasaka par viņa veselības stāvokli," komentē Eva.

Foto: Publicitātes foto. Prezervatīvi ar garšu

Kad orālo seksu saņem vīrietis, ir jālieto prezervatīvs. Ja tā garša nav tīkama, var izmantot speciālus prezervatīvus orālajam seksam vai lubrikantus, kas ļoti plašā klāstā pieejami "SexyStyle" veikalos. Savukārt, kad saņēmēja ir sieviete, vēlams izmantot īpašu paladziņu jeb "dental dams", kas tiek uzklāts uz vulvas kunilinga laikā vai uz anālās atveres, ja runa ir par anilingu. "Arī šiem mazajiem paladziņiem ir dažādas garšas – vaniļas, zemeņu, kolas. Lai dažādotu sajūtas, apakšā var uzklāt lubrikantu," stāsta "SexyStyle" veikalu vadītāja.

Foto: Publicitātes foto. "Dental dams"

Nedrīkst aizmirst arī par mutes higiēnu. Sievietes maksts mikroflora ir ļoti jutīga. Ja kunilinga sniedzējam ir problēmas ar mutes higiēnu vai ir, piemēram, piena sēnīte, infekcija var tikt pārnesta un izjaukt mikrofloras balansu. "Pavisam vienkārši – ir jātīra zobi un jāmazgājas. Tās ir pamatlietas, kas ikdienā jāievēro visu laiku. Ne tikai reizēs, kad plānots sniegt vai saņemt orālo seksu," piebilst speciāliste.

Lai jebkura veida seksuālais akts tiktu izbaudīts, ir jājūtas droši. Zinot, ka esam parūpējušies par to, lai nebūtu saslimšanas risku, varēsim labāk atbrīvoties un ļauties procesam.

Sajūtu un garšu dažādošanai

Foto: Publicitātes foto. "Fleshlight Quickshot"

"SexyStyle" var iegādāties intīmo kosmētiku un līdzekļus sajūtu dažādošanai. Viena no rotaļlietām, kuru ērti var iesaistīt orālajās rotaļās, ir neliela izmēra masturbators "Fleshlight Quickshot". Tam abi gali ir atvērti, rotaļlieta ir ērta un veidota no maiga materiāla, lai radītu pēc iespējas reālistiskākas sajūtas, vienlaikus sniedzot papildu stimulāciju, pateicoties rievojumam un tekstūrai. Ar šīs intīmpreces palīdzību var radīt ilūziju, ka dzimumloceklis mutē atrodas dziļāk, nekā tas ir patiesībā. Labs palīgs minetā būs arī vibrostimulators loceklim "Fun Factory Manta", kuru var radoši integrēt dažādās intīmajās rotaļās.

Foto: Publicitātes foto. "Fun Factory Manta"

Lai procesu padarītu vieglāku un patīkamāku, pieejami arī izsmidzinātāji ar nelielu anestezējošu efektu rīkles atslābināšanai. Gana neparastas, izteiksmīgas sajūtas var sniegt stimulējošā kosmētika – īpaši lūpu balzami un spīdumi ar patīkami kņudinošu efektu un stimulējoši geli.

Foto: Publicitātes foto. "Shunga" lūpu spīdums

Tāpat orālo seksu var dažādot ar dažādu garšu prezervatīviem un aromātiskiem lubrikantiem, kuri paredzēti tieši šim nolūkam. Lietoti uz vulvas vai dzimumlocekļa, kopā ar siekalām tie radīs vēl slidenāku, mitrāku efektu, turklāt garšu daudzveidība ir patiesi plaša.

Foto: Publicitātes foto. "Mylome" lubrikants ar garšu

"SexyStyle" piedāvā arī dažādas meistarklases. Piemēram, meistarklasē "Mēles mežģi pieaugušajiem jeb izcila kunilinga paņēmieni" iespējams uzzināt praktiskus un noderīgus ieteikumus, kas ļaus pilnveidot kunilinga sniegšanas prasmes. Tuvākā šai tēmai veltītā meistarklase notiks 7. aprīlī plkst. 13.00 "SexyStyle" ekspozīcijas telpā. "Uz meistarklasi ir aicināts ikviens pieaugušais, kam patīk sniegt un/vai saņemt orālu stimulāciju neatkarīgi no dzimuma," piebilst Eva.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!