Foto: Archideco

Interjera dizaina kartē ir parādījies jauns galamērķis – "Archideco Design Centre" Rīgā. 700 kvadrātmetru lielā telpa ir radīta, lai kļūtu par vietu, kur cilvēks sastopas ar amatniecības mākslu un iedvesmas avotu interjera dizaineriem, arhitektiem un visiem pārlaicīga, autentiska dizaina cienītājiem. Projekta ietvaros ir ne tikai ekspozīcija, kurā prezentēti rūpīgi selekcionētu ražotāju produkti no visas pasaules, ļaujot izveidot interjeru no A līdz Z, bet arī ekskluzīva un bagātīga materiālu bibliotēka – vide rosinoša radošu ideju un ekskluzīvu risinājumu rašanos.

Projektu "Archideco" ir radījuši nozares profesionāļi, balstoties uz ilggadēju pieredzi pārlaicīga dizaina jomā, kā arī sadarbības vēsturi ar labākajiem ražotājiem, kas uzticēja "Archideco" komandai tiesības ekskluzīvi pārstāvēt savus produktus.

Foto: Archideco

"Archideco" telpa ir konceptuāli sadalīta divās daļās – pārstāvēto ražotāju ekspozīcija (Design Centre) un reģiona lielākā apdares materiālu bibliotēka, kas tiek papildināta katru dienu (Designers Library).

Bibliotēkā var atrast gan visplašāk izmantotos, gan neparastākos marmora, koka, tekstila, ādas, stikla un metāla paraugus, kā arī apdares materiālus sienām un grīdām, piemēram, no ūdensrozēm veidots materiāls sienām, magnētiskie sienu paneļi ar visdažādākās sarežģītības pakāpes detalizāciju vai koka apdares materiāli ar visneparastākajām faktūrām un krāsu kombinācijām.

Foto: Archideco

"Designers Library" paraugi ir sistematizēti nevis pēc zīmola, bet gan pēc krāsu paletes. Dizainers var izmantojot šim nolūkam paredzētu speciālo paplāti, izvēlēties paraugus moodboard izveidei un ļaut vaļu savai iztēlei, iedvesmoties no materiālu toņiem un faktūrām, tādējādi pārvēršot interjera dizaina procesu par aizraujošu un radošu piedzīvojumu. Katrs no bibliotēkas rūpīgi atlasītajiem materiāliem ir paredzēts, lai kalpotu par iedvesmas avotu novatoriskām idejām un neparedzamiem risinājumiem.

Foto: Archideco

Profesionāļi šeit var radīt stundām ilgi, neierobežojot savu iztēli. Savukārt dizaina cienītāji un entuziasti var izmantot bibliotēku kā sākumpunktu sava sapņu interjera radīšanai, izvēloties materiālus, kuri viņus iedvesmo gan ar savu estētiku, gan funkcionalitāti. "Archideco Designers Library" ir ceļvedis izsmalcinātu interjeru pasaulē, kas robežojas ar mākslu, un vienlaikus arī rīks, kurš dod iespēju atvieglot darba procesu nozares profesionāļiem.

Foto: Archideco

"Archideco Design Centre" ekspozīciju veido rūpīgi izvēlēti ražotāji no visas pasaules, kas ļauj uz vietas izveidot interjeru no A līdz Z. Katrs zīmols un produkts ir izvēlēts, ņemot vērā dažādus kritērijus, piemēram, kvalitāti, amatniecību ar gadu desmitu tradīcijām, funkcionalitāti, estētiku un daudzus citus.

Foto: Archideco

"Archideco" filozofija atspoguļojas frāzē "Connecting craftsmanship with people", burtiski tulkojot: savieno cilvēkus ar amatniecības mākslu. "Archideco" komanda sadarbojas tikai ar labākajiem mēbeļu, santehnikas, apgaismojuma, apdares materiālu un interjera priekšmetu ražotājiem. Aiz katra "Archideco" pārstāvētā ražotāja slēpjas gadu desmitiem uzkrātā pieredze un unikāla vēsture, kas ļauj katrā meistara izstrādājumā ieliktās izjūtas nodot tieši cilvēkiem, kuri novērtē pārlaicīgas lietas. Piemēram, itāļu zīmols "Officine Gullo", kur dibinātāja mazbērni šodien turpina savu priekšteču darbu, piedāvājot pasaulē labākās Florences amatnieku rokām radītās metāla virtuves. Vai "DOM Edizioni", ko dibinājis Domeniko Mulla, viens no izcilākajiem mūsdienu dizaineriem, kam piemīt unikāla spēja piešķirt dvēseli katram tā radītajam izstrādājumam.

Foto: Archideco

"Archideco Design Centre" pārstāvēti arī citi zīmoli: "Ludovica Mascheroni" – augstas kvalitātes, greznu garderobju un skapju ražotājs, kas maksimāli paildzina apģērba mūžu, "Arcahorn", kas rada unikālus mēbeļu izstrādājumus no savvaļas zebu raga, kas tiek iegūts, nekaitējot dzīvniekiem; "PENT" luksusa sporta inventāra ražotājs no nerūsējošā tērauda un dabīgā koka, kas ar savu izstrādājumu skaistumu un estētiku spēj motivēt ikvienam iemīlēt sportu, eleganti, izsmalcināti un lakoniski interjera priekšmeti no "Pinetti", nepārspējamas kvalitātes santehnikas izstrādājumi no "House of Rohl", kurā ietilpst tādi zīmoli kā "victoria+albert", "Perrin&Rowe", "SHAWS "un "Riobel", tik rets un izsmalcināts akcents kā "HERMES" galda piederumi, mīksti un zīdaini alpakas vilnas izstrādājumi no "WEICH Couture Alpaca", vietējais ražotājs "Decomarmi", kas specializējas unikālos marmora, oniksa, granīta, travertīna un citu veidu akmens apdares risinājumos, un daudzi citi.

Foto: Archideco

"Archideco" pārstāvēto zīmolu portfelis pastāvīgi papildināsies, tāpat kā "Designers Library", taču tos vienmēr vienos kopīgas vērtības un estētika, kā arī tas, ka priekšroka tiek dota pārlaicīgam dizainam, nevis tūlītējām tendencēm. Vēl viena "Archideco" raksturojošā īpašība ir atvērtība dialogam un jebkādiem nestandarta vai specializētiem klientu pieprasījumiem.

"Archideco" pamatā ir "one stop shop" koncepcija, "Archideco Design Centre" piedāvās pilnu mājas preču klāstu – no tekstilizstrādājumiem līdz aksesuāriem un galda piederumiem, lai pilnīgi visu, kas nepieciešams interjera dizaina radīšanai jebkurā telpā, varētu iegādāties vienuviet un produktu izvēles process no sarežģīta uzdevuma pārvērstos par baudāmu nodarbi.

Foto: Archideco

"Archideco" komanda ir īsti kafijas pazinēji un cienītāji, tāpēc centra viesi nepiespiestā atmosfērā, kas iedvesmo jaunām idejām, vienmēr tiek sagaidīti ar ar mīlestību pagatavotu labāko šķirņu kafiju.

"Archideco Design Centre" adrese ir Strēlnieku iela 8 (ieeja no Emīla Melngaiļa ielas).

archideco.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!