Foto: Publicitātes foto
Visus operas mākslas mīlētājus un cienītājus sagaida patīkams pārsteigums. Pirmo reizi Latvijā uzstāsies viena no labākajiem Krievijas operas teātra - Maskavas Jaunās Operas teātra, kas ir prestižu prēmiju ieguvējs: „Zelta Maska”, «Casta Diva», Sony BMG Greece Award (Grieķija), un piedalās Eiropas operas savienības Opera Europa forumos, solisti un orķestris.

Solistu balsis skan slavenās pasaules operas un koncertu zālēs. Pasaules operas Krievijas zvaigzne, vadošais Jaunās Operas baritons Vasilijs Ladjuks ir izveidojis sekmīgu starptautisku karjeru: dzied Metropolitena operā un Operā de Pari, La Skala un Konvent-Gārdenā, Norvēģijas karaliskajā operā, Lielajā un Mariņinas teātros un citur. Viņa koncerti Maskavā kļūst par galvaspilsētas muzikālās dzīves galveno notikumu.

Aleksejs Tatarincevs ieguva 1 prēmiju Starptautiskajā tenoru konkursā, kas veltīts Lučano Povaroti piemiņai. Prese viņu dēvē par jauno teātra zvaigzni! Dziedātājam ir skaists tembrs, spilgts balss lidojums un jaunības pievilcība. Viņa Nemorino nemaz nav vientiesis, bet Ļenskis, drīzāk, ir stipras, bet ne sapņainas dabas.

Agunda Kulajeva, viņa arī Karmena, Pelnrušķīte, Ļubaša, Amnerisa - patiesa un pārliecinoša katrā no savām lomām. Jaunās Operas teātra vadošā soliste no 2005. gada ir arī Krievijas Lielā teātra uzaicinātā soliste. Jaunā dziedātāja attīsta arī starptautisku karjeru: dzied Varnas Operā un Sofijas operas un baleta teātrī (Bulgārijā).

Apburošo māsu Jeļenas un Olgas Terentjevu uzstāšanās uz vienas skatuves - vienmēr ir vakara rota. Koloratūrā un dramatiskā soprāna īpašnieces dzied galvenās partijas teātra repertuārā. Jeļena ir Starptautiskā jauno izpildītāju konkursa Somijā grand-pri ieguvēja un Starptautiskā konkursa „Laicīgā māksla un izglītība" Maskavā grand-pri ieguvēja.

Nesenā Jaunās Operas A.P. Borodina operas „Kņazs Igors" pirmizrāde izraisīja vētrainas preses un kritiķu pārrunas. Galveno partiju tajā dziedāja Sergejs Artamonovs. „... viss pārējais tiek atstāts aizmugurējā plānā, kad jaunais dziedātājs Sergejs Artamonovs dzied galveno partiju, - raksta viens no nozīmīgākajiem Maskavas laikrakstiem „Novije izvestija". - Viņa brīnišķīgais apjomīgais bass un skatuviskā faktūra ir kā radīti krievu repertuāram un „dažāda veida „caru" lomām".

Lūk tāds teātra zvaigžņotais sastāvs uzstāsies ar koncertiem Rīgā. Skanēs neapolitāniešu dziesmas, fragmenti no Čaikovska, Verdi, Rossini, Borodina labākajiem operu šedevriem talantīgā diriģenta Vasilija Vaļitova, starptautisku konkursu laureāta, vadībā. Orķestra muzikanti spēlē spīdoši, pēc kritiķu domām - augsti profesionāļi.

Pārliecināties par to var visi, kas 11. jūnijā atnāks uz Lielo Ģildi uz Jaunās Operas teātra - viena no labākajiem Krievijas operas teātriem, gala koncertu „Klasikas pērles", lai pilnā mērā izbaudītu brīnišķīgās balsis un satriecošo mūziku. Jūs sagaida patiesi muzikāli svētki!

Cena (Ls): 10, 15, 18, 20, 21, 25.

Biļetes var iegādāties Maskavas Nama kasē, Biļešu Serviss tīkla kasēs un portālā www.bilesuserviss.lv

Informācija: 67039026, 67039020, www.mkdc.lv


Vēl vieni dvēseles svētki sagaida visus, kas atnāks uz izstādi „Pavasara elpa. Māksla No Modes Dizaineriem" no 17. aprīļa līdz 28. aprīlīm Maskavas Namā. Pazīstami Maskavas mākslinieki piedāvās unikālus dekoratīvi-lietišķās mākslas darinājumus un autoru ekskluzīvus sieviešu aksesuārus.

Jūs varēsiet ne tikai priecāties par pazīstamu meistaru darinājumiem, bet arī iegādāties darbus, kas jums iepatikušies. Nepalaidiet garām iespēju iepriecināt sevi ar jaunu cepurīti vai brošu, vai somiņu, vai šalli, bet varbūt, ar kaklarotu... "Pavasara elpa. Māksla No Modes Dizaineriem" - jau pavisam drīz!

Cena (Ls): 0.50*, 1.

*Skolēniem, studentiem, pensionāriem.

Biļetes var iegādāties Maskavas Nama kasē.

Informācija: 67039026, 67039020, www.mkdc.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!