Foto: Publicitātes attēls

Vēlamies izsludināt pieteikšanos uz šobrīd Baltijā pirmo un lielāko potenciālo investoru, studentu un skolēnu investīciju spēli DNB Trade Investment game! Šī spēle ir ikgadējs pasākums, kas norisinās laika posmā no februāra līdz maijam, un kurā tiek aicināti piedalīties visi interesenti, kas vēlas iegūt jaunas vai uzlabot jau esošās zināšanas par investīcijām, turklāt – uzvarētāji saņems balvas!

Šogad DNB Trade Investment game noris jau deviņpadsmito reizi, un to organizē Stokholmas Ekonomikas augstskolas Ieguldījumu fonds Rīgā, un DNB banka ir spēles lieldraugs un atbalstītājs.

"Spēles gaitā notiek aizraujoša sacensība, kas veicina dalībnieku analītisko domāšanu un ļauj iejusties profesionāla portfeļa pārvaldnieka tēlā. Iespēja iegūt šāda veida pieredzi ir unikāla, un tā veicina personības attīstību, attīsta radošo domāšanu, kā arī sniedz iespēju pamēģināt īstenot arī tādas stratēģijas, par kurām nav īstas pārliecības, turklāt - neriskējot zaudēt līdzekļus," skaidro Martynas Kvašis, DNB Markets Virtuālās tirdzniecības daļas vadītājs. "Dalībnieki, kas DNB Trade Investment game piedalījušies iepriekš, ir pateicīgi un gandarīti par dalību spēlē, jo tā palīdzēja atklāt jauno investīciju speciālistu iekšējo profesionālo potenciālu. Viens no 2009. gada spēles uzvarētājiem Dmitrijs Viņičenko norāda: "Investīciju spēle jums dos iespēju saprast, vai tirdzniecības un ieguldījumu vide ir patiešām jums atbilstoša."

DNB Trade Investment game investīciju spēle, pateicoties tās sniegtajām iespējām un unikalitātei Baltijā, šo 19 gadu laikā ir piesaistījusi dalībniekus no visiem pieciem kontinentiem, vairāk kā 90 valstīm un 500 universitātēm.

Šajā laikā ir izspēlēti dažādi notikumi dažādu uzņēmumu dzīvē - to apvienošanās un iegādes, kā arī procentu likmju izmaiņas, valūtu devalvācijas, kā arī 2008. gada finanšu krīze.

Spēle iedalās divās daļās - Investīciju spēlē un Tirdzniecības spēlē. Spēles atšķiras pēc tajās izmantojamiem instrumentiem un stratēģijas termiņiem. Abas spēles tiek organizētas DNB elektroniskajā tirdzniecības platformā DNB Trade, tādējādi nodrošinot spēles pieejamību visā pasaulē. Tā ir reālā laika platforma, kas dod iespēju pārvaldīt 100 000 eiro vērtu portfeli, veicot virtuālus ieguldījumus fondu biržās ar reālām kotācijām.

Katru nedēļu spēlētājiem tiks piešķirtas vērtīgas balvas - grāmatas par finanšu tirgiem un investīcijām, savukārt spēļu uzvarētāji noslēgumā saņems DNB bankas sarūpētās naudas balvas. Balvu fonds šogad ir 3000 EUR. Abas spēles oficiāli sāksies 2016. gada 28. martā, taču visiem reģistrētajiem spēlētājiem tiek piedāvāta iespēja izmēģināt un iepazīties ar Trade platformu jau pirms oficiālā spēles sākuma. Visi šajā izmēģinājuma laikā uzrādītie rezultāti pirms spēles sākuma tiks anulēti.

Piesakieties 2016. gada DNB Trade ieguldījumu spēlei un DNB Trade tirdzniecības spēlei ŠEIT un sekojiet mums, lai uzzinātu par jaunumiem, ieteikumiem un citiem konkursiem mūsu Facebook lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!