Foto: Publicitātes foto
Pēdējā gada laikā mums apkārt ir vērojams liels cenu pieaugums. Tas lielākā vai mazākā mērā ir skāris ikvienu mūsu dzīves jomu, tostarp tūrisma nozari.

Lai gan ceļojumu skaits Latvijā pēdējo gadu laikā samazinājies, uzņēmums "AirGuru" ir strauji audzis. Pēdējā gada laikā ar "AirGuru" lidojuši 32 400 cilvēku visā Baltijā. Uzņēmums ir guvis popularitāti ar vienkāršu un ātru lietošanas pieredzi, pievilcīgām kampaņām un izdevīgiem piedāvājumiem.

Šķiet, ir plaši izplatīta doma, ka vairs nav iespējams ceļot maciņam draudzīgā veidā. Tomēr realitāte ir tieši pretēja. Turpinājumā iepazīstināsim ar taupīšanas padomiem, lai sev tīkamo ceļojumu varētu iegūt lētāk.

Pirmajā padomā iepazīstinām jūs ar ceļojumu pasaules apslēptajām pērlēm – pēdējā brīža piedāvājumiem. Tas ir labākais veids, kā iegūt patiešām labas cenas lidojumiem un viesnīcām un ievērojami ietaupīt. Ik pa laikam ir jāseko līdzi piedāvājumiem un jābūt vērīgam, jo, tuvojoties ceļojuma datumam, cenas parasti kļūst labākas.

Tiesa, kad runa ir par pēdējā brīža ceļojumiem, ir jāreaģē ātri. Ja jūs gaidīsit pārāk ilgi, jūs varat tos palaist garām, jo ​​visi vēlas iegūt ceļojumus par īpaši labām cenām. Iespējams, jums vajadzētu pēc iespējas ātrāk rezervēt, jo šādi piedāvājumi ātri tiek izpārdoti. Turklāt ir arī vērts atcerēties, ka šādas kampaņas parasti attiecas uz konkrētām viesnīcām.

Vēlamies pieminēt, ka bieži vien lielākās atlaides pēdējā brīža piedāvājumiem ir nedaudz zemākas kvalitātes viesnīcās, parasti – trīs zvaigžņu. Ja meklējat kvalitatīvu atvaļinājumu, pēdējā brīža akcijas var nebūt jums piemērotas.

Taču, ja vēlies izmantot iespēju, raksta tapšanas brīdī ir pieejami, piemēram, lieliski pēdējā brīža piedāvājumi Turcijai un Grieķijai, kas ir lieliska iespēja rezervēt sev piemērotu ceļojumu par pieņemamu cenu.

Vēl viens padoms – jābūt elastīgam, plānojot atvaļinājumu.

Bieži vien cilvēkiem ir padomā konkrēts ceļojuma datums, kad viņi vēlas ceļot, un tas var būt ļoti liktenīgs cenas ziņā. Piemēram, liela daļa vēlas ceļot kopā ar ģimeni skolas brīvlaikā. Būsim godīgi, tas ir ļoti labs laiks, lai atpūstos un to darītu kopā ar visu ģimeni. It īpaši, ja viesnīca piedāvā daudz iespēju gan pieaugušajiem, gan bērniem. Laiks ir ļoti svarīgs, rezervējot šīs viesnīcas. Konkrēti, lai sagatavotos jau laikus. Lai skolas brīvlaikā saņemtu vislabāko cenu atvaļinājumam, ir svarīgi rezervēt ceļojumu pēc iespējas agrāk, jo, jo tuvāk nāk konkrētie datumi, jo lielāks kļūst pieprasījums. Jūsu labākā iespēja saņemt labāko piedāvājumu ir rezervēt dažus mēnešus iepriekš. Mūsu ieteikums skolas brīvdienu ceļojumiem: pēc iespējas izpētiet datumus +/- trīs dienas vēlāk/agrāk. Tikai dažu dienu atšķirība var būtiski ietekmēt cenu.

Tas pats attiecas uz īsiem ceļojumiem un Eiropas ceļojumiem kopumā. Arī tiem galvenais ietaupīšanas padoms ir elastība. Pārceļot ceļojuma datumus uz priekšu vai atpakaļ, dažkārt varat ietaupīt simtiem eiro.

Kā trešais padoms, kas īsi arī tika minēts iepriekš, – iesakām rezervēt laikus. Meklējot kvalitatīvāku un labāku atvaļinājumu, jo labākais veids, kā ietaupīt naudu, ir laiks.

Tas darbojas ar visām brīvdienām, – ja zināt, ka atvaļinājumu, atpūtu, pasākumu konkrētos datumos vēlaties pavadīt silti un zem palmām, rezervējiet to pēc iespējas agrāk, tādējādi izvairoties no riska, ka vēlāk ceļojumu saņemsiet par augstāku cenu vai konkrētajos datumos vietu vairs nav.

"AirGuru" top viesnīcas Turcijā ir MYLOME LUXURY HOTEL RESORT, DELPHIN DELUXE RESORT, SAPHIR RESORT & SPA, LONICERA RESORT & SPA, MUKARNAS SPA RESORT, GYPSOPHILA CLUB MARINE. Tieši šīs viesnīcas ir patiešām ērtas un kvalitatīvas, piemērotas ģimenēm, pāriem, bet kāpēc gan ne arī atpūtai vienatnē.

Ceturtajā padomā iesakām izmantot īsu braucienu priekšrocības. Bieži vien nav jālido tālu uz Ēģipti vai Turciju, lai gūtu kādu eksotisku vai patīkamu pieredzi. Nez kāpēc pastāv uzskats, ka atvaļinājums ir īsts atvaļinājums tikai tad, ja tas ilgst vismaz nedēļu. Kāpēc gan tā vietā neatpūsties trīs vai piecas dienas? Neliels nedēļas nogales ceļojums uz Itāliju, lai izbaudītu kultūru un atgrieztos ar svaigu galvu. Īsi ceļojumi piedāvā aizraujošus un līdzīgus piedzīvojumus, taču par daudz izdevīgāku cenu.

Šajā brīdī būtu svarīgi pieminēt, ka arī īsos ceļojumos ir vērts izmantot padomu būt elastīgam. Bieži vien jūs varat ietaupīt naudu, ceļojot dažas dienas vēlāk vai agrāk. Turklāt vienmēr ir vērts ieskatīties dažāda garuma braucienos, dažkārt mainot brauciena garumu par dažām dienām, cena var palikt praktiski nemainīga. Kurš gan par to pašu naudu negribētu ilgāk atpūsties?

Piektais padoms – vienmēr ir vērts papētīt, kādus ēdināšanas veidus piedāvā ceļojumu pakete. Ir vērts padomāt par to, kāda veida pieredzi jūs meklējat. Ja vēlaties mierīgāku atvaļinājumu viesnīcā, dažkārt cenu atšķirība starp komplektiem ir daži desmiti eiro, bet cenā ir iekļauta papildu maltīte. Ja vēlaties vairāk izpētīt apkārtni, mēs iesakām ieturēt maltītes viesnīcā līdz minimumam, lai izbaudītu vietējās garšas.

Ja augstāk minētais tevi ieinteresēja un izklausījās aktuāli, iesakām sekot līdzi arī "AirGuru" "Facebook" lapai, lai vienmēr būtu lietas kursā par jaunākajiem un labākajiem piedāvājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!