Foto: Publicitātes foto
Maģiskajā Dienvidigaunijā, kur labākās zāles ir smiekli un relaksācija, valda daudz dažādu uzskatu. Apmeklē dienvidigauņu noslēpumaino pasauli, kurp aicinām arī tevi.

1. Daba un piedzīvojums

Dienvidigaunis tic, ka pati maģiskākā dāvana ir laiks ar tuvajiem!

Lai gan dienvidigauņa mentalitāte lielākoties ir mierīga, viņam laiku pa laikam arī tīk kāds asāks piedzīvojums.

Ziemīgā Vehandu upe un uz tās dreifējošie plosti gaida gan bērnus, gan arī pieaugušos, lai dotos ziemas izbraucienā ar plostu pa Vehandu upi. Nedaudz adrenalīna un daudz dabas!

Gleznainajā Taevaskodā (Debesu kambaros) ziemu var baudīt vēl vairākos veidos. Mašīnu draugus priecēs piedzīvojums ar karakatiem uz Peipusa ezera ledus. Karakati ir vietējo Peipusa zvejnieku paštaisītas mašīnas, kam ir lielas lidmašīnu riepas un ar ko ziemā pa Peipusu var izpriecāties ar pilnu jaudu.

Tartu āra apstākļos var uzspēlēt uz fantāziju scenārija balstītu orientēšanās spēli "Lost fear" , kas apvieno izkustēšanos un komandas darbu. Šeit netrūkst aizrautības, adrenalīna un piedzīvojumu.

2. Slēpošana, braukšana ar ragaviņām un kamerām

Dienvidigauni pārņem laimes skurbums, kad viņš traucas lejup pa sniegotu nogāzi!

Nav nekā labāka par šo spēcīgo brīvības sajūtu, traucoties lejup pa sniegotu kalnu. Auksts vējš kniebj vaigos, sirds priekā gavilē, un pretī švīkst sniegs. Prāts ir brīvs no ikdienas. Tu domā vienīgi par to, kad man pēdējoreiz bija tik īsteni brīnišķīgi. Visi ziemas sporta entuziasti zina, par ko mēs runājam. Kalevipoega Mājas kameru trase un slidotava dāvā ziemīgu izklaidi patīkami mājīgā veidā. Ja pašam slidu nav, tās var iznomāt muzejā! Mazā Munameģa slēpošanas centrs MUNAKAS un Kūtsemē Slēpošanas centra nogāzes Otepē dāvā braukšanas prieku kā pieredzējušiem braucējiem, tā arī attīstības iespējas iesācējiem.

3. Melnā pirts un spa

Dienvidigaunis pēc iztrakošanās sniegā bauda iespēju sasildīt ķermeni pirtī!

Pēc ilgiem sniega priekiem ķermenis jāsasilda pirtī un ķermenis jāizmērcē siltā vannā. Dienvidigaunis to lieliski māk darīt. Tam par godu ir sarīkots vesels pasākums. Aizmirsti Ironman, mums ir savs Saunafest, kur var orientēties starp pirtīm! Un vēl nemaz nerunājot par Eiropas Pirts maratonu. Uguns jau kuras!

"Toidupada" Melnajā pirtī Otepē līdztekus miesai vai atpūtināt arī dvēseli. Karsti iemīļotajā Verskas Kūrorta ārstniecības centrā un viesnīcā-dabas spa "Kubija" ir tik daudz vannu, ka tajās var mērcēties kaut vai līdz pavasarim.

4. Kopā būšana

Dienvidigaunis nekad neatsakās no vienas labas ballītes!

Kad prāts beidzot ir mundrs un ķermenis – tīrs un atpūties, var ko labu dāvāt arī dvēselei... Igaunis ir no dziedātāju tautas, to varēs piedzīvot 27. janvārī, kad Otepē centrālajā laukumā maģiskajā ziemas klusumā izskanēs Otepē Ziemas nakts dziesmu svētki, kuros dziedās 50 kori un ap 1000 dziedātāju. Tiks atskaņotas iemīļotas dziesmas no Igaunijas roka klasikas! Tāpat Dienvidigaunijas kopējais lielprojekts "Tartu 2024" šurp atvedīs aizraujošus pasākumus.

Vai tev viss augstākminētais šķiet aizraujošs, ārkārtīgi jautrs un īpaši relaksējošs?

Ja jā, tad ir ļoti ticams, ka tev noderēs viena sniegota ziemas atpūta Dienvidigaunijā ar ģimeni vai labiem draugiem. Būsiet ļoti gaidīti atpūsties zem Dienvidigaunijas sniegotajām priedēm!

Dodies atpūsties kā dienvidigaunis un ieslēpo pirtī. Sniegotās nogāzes gaida tos, kas vēlas izpriecāties, un pirts krāsnī jau iekurta uguns!

Brauc ar visu ģimeni!

Vairāk informācijas visitsouthestonia mājaslapā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!