Foto: Publicitātes foto

Daudziem seksa rotaļlietas ir ierasta intīmās dzīves sastāvdaļa. Rotaļlietu piedāvājums ir gana plašs, lai sev ko tīkamu tajā varētu atrast katrs, taču nezinātājam plašajā piedāvājumā ir viegli apjukt. Kā izvēlēties sev piemērotāko, un kur vērsties pēc padoma?

Pirms intīmpreču veikala apmeklējuma būtu vērts nedaudz aprunāties pašam ar sevi – ir ļoti svarīgi izprast savas vēlmes. Pārrunā arī ar savu partneri, kas viņam patīk un ko viņš vai viņa vēlētos izmēģināt. Tāpat arī vērts interneta vidē papētīt atsauksmes un vērtējumus, ko citi cilvēki ar lielāku pieredzi rekomendē tiem, kuri vēl nav izmēģinājuši seksa rotaļlietas.

Nebaidies jautāt konsultantam

Nevajag baidīties no tā, ka neesi lietpratējs un plašajā sortimentā neorientējies. Vislabākais palīgs un padomdevējs šajā situācijā būs specializētā veikala konsultants, kurš zinās, kādus jautājumus tev uzdot, lai atrastu piemērotāko risinājumu.

"Iegādājoties pirmo rotaļlietu, cilvēki bieži nezina, ko īsti grib. Savukārt meklēt informāciju internetā ir sarežģīti, ja par intīmajām rotaļlietām nav nekādu zināšanu. Es iesaku atnākt klātienē ciemos uz "SexyStyle". Var, protams, pirms tam arī papētīt mūsu piedāvājumu internetveikalā, bet fiziskajā veikalā jūs sagaidīs apmācīts konsultants, kurš prot uzdot pareizos jautājumus, lai palīdzētu piemeklēt vislabāko preci," stāsta "SexyStyle" veikalu vadītāja, sertificēta dūla un psiholoģijas studente Eva Gulbe.

Tas, ko konsultants veikalā parasti jautā, – kādam mērķim seksa rotaļlieta tiek meklēta, kādu sajūtu cilvēks vēlas gūt un kuru zonu stimulēt. Lai gan tie ir visnotaļ privāti jautājumi, mulsumam nav iemesla, jo veikala pārstāvis ikdienā ir pieradis pie šādām sarunām un jautājumi tiek uzdoti tikai ar vienu mērķi – atrast tavai baudai un komfortam piemērotāko rotaļlietu.

"Neviens uzreiz jums nemetīsies klāt ar jautājumiem. Ir ļoti pieņemami arī atnākt uz veikalu tikai apskatīties, izvērtēt, kas apkārt notiek. Mums bieži jautā, kas ir mūsu klienti. Atbilde ir vienkārša – tas ir jebkurš parasts cilvēks. Pavērojot veikalā notiekošo, varēs iegūt priekšstatu, ka te ir arī citi cilvēki un seksa rotaļlietas ir normāls temats, par ko runāt.

Mūsu konsultanti ir apmācīti tā, lai redzētu, ka klients jūtas neērti. Ļoti sekojam līdzi robežām – runājam un uzdodam jautājumus, bet tik tālu, cik klients jūtas ērti. Jo vairāk viņš mums izstāsta, jo atbilstošāku preci varam piemeklēt," tā veikala pārstāve.

Savukārt, ja nu tomēr kauns ņēmis virsroku un vēl neesi nobriedis sarunai ar konsultantu, savu seksuālo eksperimentu ceļu vari sākt ar kaut ko pavisam vienkāršu, piemēram, lubrikantu. To piedāvājums ir ļoti plašs, piemēram, ir sildoši un atvēsinoši lubrikanti, tirpstošu sajūtu radoši un pat stimulējoši. Neatkarīgi no tā, vai esi attiecībās vai izbaudi savu ķermeni vienatnē, gan intīmā kosmētika, gan seksa rotaļlietas var patīkami dažādot tavu intīmo dzīvi, tāpēc nebaidies eksperimentēt.
Foto: Publicitātes foto

"Tas, par kādām rotaļlietām cilvēki mūs visbiežāk iztaujā, ļoti atšķiras no tā, kādas reāli tiek iegādātas. Klasiski visbiežāk ir jautājumi par vibratoru. Tajā pašā laikā intīmpreču klāsts ir ļoti liels, taču nav iespējams uzdot jautājumus par lietām, par kuru eksistenci neko nezini. Konsultants vispirms noskaidros, kāda veida stimulācija klientam vislabāk patīk, un tad ieteiks preci tieši viņam," stāsta Eva.

Kas vēl jāņem vērā?

Cilvēki ir ļoti dažādi anatomiski, tāpēc nav 100% garantijas, ka izvēlētā rotaļlieta derēs. Noteikti ir jāpievērš uzmanība apmierinātības koeficientam. Kā norāda "SexyStyle" konsultante, ja šis koeficients ir ap 70%, ir visai liela iespējamība, ka konkrētā prece derēs vairumam, – tas ir ļoti augsts rādītājs. Seksa rotaļlietas ir higiēnas preces, tāpēc tās diemžēl nav iespējams izmēģināt un atgriezt, ja nav sniegušas cerēto gandarījumu.

Arī materiālam, no kāda rotaļlieta izgatavota, ir nozīme. Pirms iegādājies intīmo mantiņu, pārliecinies, ka tā ir izgatavota no drošiem un hipoalerģiskiem materiāliem. Vairums augstas kvalitātes rotaļlietu ir izgatavotas no medicīniskā silikona.
Foto: Publicitātes foto

Pievērs uzmanību arī drošības un kopšanas noteikumiem. Noskaidro, kā rotaļlietu pareizi lietot, tīrīt un uzglabāt. Ir svarīgi ievērot ražotāja norādījumus, lai intīmprecei būtu pēc iespējas ilgāks mūžs un tās lietošana būtu droša.

Pirmās seksa rotaļlietas izvēle ir ļoti personisks un īpašs notikums, tāpēc nekautrējies izprašņāt veikala konsultantu un uzdot visus neskaidros jautājumus. Galu galā – īstās intīmās rotaļlietas atrašana var pavērt durvis uz baudpilnu atklājumu pasauli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!