Foto: Publicitātes foto
CHEP ir koplietošanas ekonomikas pamatlicējs un viens no ilgtspējīgākajiem loģistikas uzņēmumiem pasaulē, pateicoties biznesa modelim, kas ietver dažādu resursu koplietošanu un atkārtotu izmantošanu. CHEP kompetence ir īpaši noderīga strauji mainīgajai patēriņa preču nozarei, sevišķi tādās jomās kā piena produktu, dzērienu, svaigo produktu, sausās pārtikas, kā arī veselības un personīgās higiēnas preču tirdzniecība.

CHEP izcilais koncepts – palešu koplietošana – ir risinājums, kas veicina gan vides, gan ekonomisko efektivitāti visā piegādes ķēdē. Šī revolucionārā pieeja ne tikai palīdz optimizēt izmaksas, bet arī uzlabo kopējo biznesa stabilitāti, paverot ceļu izaugsmei.

Pašlaik CHEP pārraudzībā ir aptuveni 353 miljoni palešu, redeļu kastu un konteineru. Uzņēmuma plašais tīkls var lepoties ar vairāk nekā 750 servisa centriem, nodrošinot efektīvu darbību visā pasaulē. Kā Brambles grupas biedrs CHEP darbojas 60 valstīs, nodarbinot aptuveni 11 500 cilvēku.

CHEP paletes, redeļu kastes un konteineri, kuru skaits mērāms miljonos, veido būtisku, bet vēl pilnībā nenovērtētu globālās piegādes ķēdes mugurkaulu, veicinot loģistikas ilgtspēju visā pasaulē.

Aprites ekonomikas modelis stiprina redzamību un ilgtspēju

CHEP Polijas un Baltijas valstu ģenerāldirektore Izabella Mackovska-Ciborovska (Izabella Maczkowska-Ciborovska) skaidro, kā aprites ekonomikas modelis var palīdzēt sasniegt uzņēmumu ilgtspējas mērķus: "Ilgtspējīga piegādes ķēde uzņēmumiem vairs nav tikai moderns koncepts, bet gan būtisks elements ilgtermiņa attīstības nodrošināšanai. Mainīgā ekonomiskā vide, jaunie ES noteikumi, savstarpēji saistīto vides jautājumu un sociālo aspektu ietekme, patērētāju un investoru gaidas – tas viss, no vienas puses, veicina ilgtspējīgu piegādes ķēžu attīstību, bet, no otras, var būt arī izaicinājums organizācijām."

CHEP piedāvā klientiem efektīvāku un ilgtspējīgāku alternatīvu vienreizlietojamo izstrādājumu izmantošanai vai platformu pārvaldībai. Pastiprinot fizisko tīklu ar digitāliem risinājumiem, CHEP uzskatāmi izgaismo piegādes ķēdes neredzamās zonas. "Apvienojot paletes ar vismodernākajām interneta tehnoloģijām, mēs varam pārraudzīt piegādes ķēdi – izmantojot gandrīz reāllaika datus, palīdzam pasaules vadošajiem ražotājiem un mazumtirgotājiem pieņemt gudrākas un ilgtspējīgākas izvēles, kas ļauj pieņemt labākus lēmumus veikalos, izsekojot produktu slodzēm un uzlabojot uzņēmumu darbību," piebilst Mackovska-Ciborovska.

Brambles, ilgtspējīgākais uzņēmums pasaulē savā kategorijā saskaņā ar Dow Jones ilgtspējas indeksu (DJSI)*, kura uzņēmumu grupā ietilpst arī CHEP, publicējis gada ilgtspējas pārskatu, tajā uzsverot virzību uz ambiciozajiem 2025. gada ilgtspējas mērķiem. Šo iniciatīvu ietvaros katru koku, kuru uzņēmums izmanto savu produktu ražošanai, tas aizstās ar diviem ilgtspējīgi augošiem kokiem un strādās pie vēl plašākas nulles produktu materiālu izmantošanas. Izabella Mackovska-Ciborovska norāda, ka grupas apņemšanās ir būt videi draudzīgam uzņēmumam, atjaunojot mežus, paplašinot bezatkritumu saimniekošanu un samazinot CO2 emisijas vairāk, nekā tās tiek radītas, galu galā kļūstot par reģeneratīvu, dabai labvēlīgu biznesu.

"Mūsu koplietošanas un atkārtotas izmantošanas modelis atbilst aprites ekonomikas principiem, radot efektīvākas piegādes ķēdes, samazinot darbības izmaksas un nepieciešamību pēc dabas resursiem," saka Izabella Mackovska-Ciborovska, CHEP Polijas un Baltijas valstu ģenerāldirektore.

"Balticovo" sadarbība ar CHEP – ilgtspējas mērķu sasniegšanai

"Balticovo" kā lielākais olu ražotājs Ziemeļeiropā, kurš eksportē pat 70% savas produkcijas uz 20 Eiropas valstīm, izvēlas sadarbības partnerus, kuri ievēro produktu drošības standartus un kuriem ir atbilstošs darbības mērogs, lai apmierinātu pieprasījumu un garantētu piegāžu drošību. "Balticovo" komercdirektors Vjačeslavs Kočetkovs stāsta, ka sadarbība ar CHEP ļauj veicināt ilgtspējīgāku un videi draudzīgāku piegādes ķēžu praksi, jo atkārtoti lietojamu palešu izmantošana samazina nepieciešamību pēc vienreizlietojamiem iepakojuma materiāliem, kas savukārt palīdz ierobežot atkritumu daudzumu un ietekmi uz vidi.

Palešu noma var būt rentablāka nekā palešu iegāde un uzturēšana. Palešu koplietošanas pakalpojumi parasti ietver dažādus palešu pārvaldības uzdevumus, piemēram, tīrīšanu, remontu un tukšo palešu savākšanu atpakaļ no tirgus. Tas savukārt var atbrīvot uzņēmuma iekšējos resursus, samazināt izdevumus, uzlabot naudas plūsmu un atvieglot administratīvo slogu. "Kopš izmantojam palešu koplietošanas pakalpojumu, redzam uzlabojumus piegādes ķēdes efektivitātē, tostarp īsāku apgrozījuma laiku un izmaksu samazinājumu, kas saistīts ar palešu iegādi un apsaimniekošanu," komentē Kočetkovs.

Viņš atklāj, ka sadarbība ar CHEP izvēlēta galvenokārt efektivitātes un uzticamības dēļ. "CHEP ir pazīstams ar to, ka piedāvā standartizētas un labi uzturētas paletes. Tas var veicināt piegādes ķēdes efektivitāti, samazinot problēmas, kas saistītas ar palešu kvalitāti un pieejamību. Uzticamība piegādes ķēdē ir būtiska daudziem uzņēmumiem, arī mums," skaidro Kočetkovs, "Arī ilgtspēja mums ir ļoti svarīgs apsvērums. Izmantojot CHEP atkārtoti lietojamās paletes, mēs varam apliecināt savu apņemšanos būt atbildīgiem pret vidi un samazināt vienreizlietojamo palešu un kopējo atkritumu daudzumu."

"CHEP darbojas visā pasaulē, kas ir būtiski tādiem uzņēmumiem kā mūsu – ar starptautisku vai daudzveidīgu piegādes ķēdi. Sadarbība ar CHEP var palīdzēt uzņēmumiem izpildīt nozarei specifiskus un starptautiskus kvalitātes un drošības standartus un noteikumus," pauž Vjačeslavs Kočetkovs, "Balticovo" komercdirektors.


Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!