Foto: ReTV
Zebrene, Bērze, Auri, Naudīte – tikai daži no Dobeles novada pagastiem, kur pēdējos 15 gados slēgtas skolas. Vairākos pagastos mācību iestādes sākotnēji tika reorganizētas par sākumskolām, tomēr tā izrādījās tikai agonijas paildzināšana par dažiem gadiem. Savukārt pagasti bez skolas visbiežāk kļūst par tādām kā "senioru rezidencēm".

Lielākais skolu reorganizācijas vilnis Latvijas laukus skāra 2009./2010. gadā, tūliņ pēc pirmās Administratīvi teritoriālās reformas. Tolaik tika slēgta arī Auru pamatskola Dobeles novadā. Šodien kādreizējā skolas ēkā atrodas bērnudārzs, kur sastopam jelgavnieku Ansi, kurš kādreiz šajā skolā mācījies. Jautāts, vai savu dēlu laistu, ja nebūtu pārcēlies uz pilsētu un šeit būtu skola, Ansis atbild noliedzoši.

"Tepat ir Dobele. Es atceros, ka pats šeit mācījos līdz trešajai klasei. Tas bija deviņdesmito gadu vidus. Līmenis bija ļoti zems diemžēl. Kā jau lauku skolām, arī šobrīd, es domāju, daudzas skolas ar to saskaras. Es te nekādus negatīvus aspektus neredzu, ka šeit nav skolas."

Skaties video:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!