Vai ieguldīt ir grūti un prasa daudz laika? Vai peļņu nodrošina rūpīga aktīvu atlase un stundām ilga izpēte? "Nākotnes kapitāla" eksperimenta pirmais gads liecina par pretējo. Gada laikā automatizētās investīcijas ir izgriezušas pogas akciju atlasei.

Augot interesei par ieguldījumiem, pieaug arī vēlme tos automatizēt un padarīt lietotājiem pēc iespējas ātrāk un vieglāk veicamus. Tāpēc gan bankas, gan investīciju platformas meklē veidus, kā atvieglot šo procesu.

Arī raidījuma "Nākotnes kapitāls" investoriem pirms gada pievienojās automatizēto ieguldījumu risinājums "SEB Roboinvestors", kas, lai gan pērn pieredzēja arī dažādas svārstības, ir uzrādījis visai pieklājīgu rezultātu.

"SEB Roboinvestors" automātiski, balstoties uz investora riska apetītes novērtējumu, iegulda klientu naudu bankas ekspertu atlasītos biržā tirgotos fondos (ETF). Tas faktiski dod iespēju diversificēt portfeli ar aktīviem no visiem pasaules lielākajiem tirgiem. Savukārt abiem raidījuma vadītājiem visu laiku jāseko līdzi tam, kur iegulda un vai neiegulda pārāk lielu summu vienā aktīvā.

Vairāk par pašu rīku, tā ienesīgumu un vecāko investoru, kas to izmanto, uzzini raidījumā!

Jaunajā sezona investori turpinās izpētīt ieguldījumu iespējas, tiksies ekpertiem un amatieriem, runās ar biržā strādājošo uzņēmumu un investīciju platformu pārstāvjiem un turpinās stāstīt par to, cik viegli vai grūti ir rūpēties par savu "Nākotnes kapitālu".

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos.

Raidījums tapis sadarbībā ar "SEB Roboinvestoru"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!