Foto: Publicitātes foto
Reizi gadā uz Andalūziju, Spānijas vienu no zināmākajiem apgabaliem, plūst ļaužu straumes no visas pasaules. Kurp viņi steidz? Uz Seviljas lielāko ikgadējo festivālu "Feria de Abril" jeb "Aprīļa gadatirgu". Tas ir galvenais galamērķis arī Ievai, Oskaram un Leonardam Florenciem-Vīksnēm ceļojumu raidījuma "Uz sapni ar mazo" ceturtajā sērijā. Kā viņi iejutīsies starp karstasinīgajiem spāņiem?

Pilnajā nosaukumā "Feria de Abril de Seville" jeb "Seviļas aprīļa gadatirgus" aizsācies tālajā 1846. gadā kā mājlopu, galvenokārt buļļu (vēršu), tirgus. 1920. gados gadatirgus kļuvis par tādu, kāds tas ir mūsdienās – festivālu nedēļas garumā, kurā pulcējas Seviljas prominentākās ģimenes, tirgotāji, buļļu audzētāji, matadori, kučieri ar saviem kumeļiem un greznajām karietēm, tirgotāji, atrakciju un karuseļu vadītāji. Un pāri visam – flamenko! Festivāls ik gadu norisinās divas nedēļas pēc Lieldienām.

Florencu ģimene festivālu izbauda no visas sirds, metoties iekšā skaļajā un košajā piedzīvojumā Seviljas gadatirgus laukumā "Real de la Feria". Skaļa mūzika, seviljiešu dāmas un meitenes tradicionālajās flamenko kleitās, kungi un puiši uzvalkos sagaida ik uz stūra. Jā, arī greznās karietēs kučiera pavadībā.

Publiskā ballīte ir milzīga, taču intriģējošas ir arī Seviljas prominento ģimeņu svinības. Ik gadu privātajās ģimenes ballītēs pulcējas atsevišķas dzimtas un piederīgie, dažas pat tūkstoš ļaužu kuplas. Interesanti ir ne tikai Ievai un Oskaram, bet arī mazajam Leonardam, kurš gadatirgū sastop vienaudzes spānietes svētku tērpos.

Vai Ievai un Oskaram izdosies iekļūt tur, kur citus parasti neielaiž – privātajā ballītē? Un vai viņi iekļausies vietējo tradīcijās? Skaties visu sēriju un iedvesmojies arī savam ceļojuma galamērķim!

"Uz sapni ar mazo" tapis sadarbībā ar "Luminor Black" karti. Skaties katru otro nedēļu otrdienās pulksten 11.00 "Delfi"!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!