Foto: Publicitātes foto
Svētki jau teju klāt! Tekam mazi, tekam lieli un aicinām gaismu iekšā mūsu ziemīgajā Rīgā! Ļaujies dejām Ziemassvētku ballēs, ieelpo krustnagliņu smaržu tirdziņos, dziedi līdzi jau zināmām svētku dziesmām koncertos un izbaudi kopābūšanu ar saviem vistuvākajiem tepat mājās, Rīgā.

Koncerti un aktivitātes Ziemassvētku nedēļā

Ziemassvētku nedēļā no 18. decembra izskanēs dažādi koncerti. 18. decembrī plkst. Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde" notiks koncertuzvedums "Pasakaini sniegi snieg", 19. decembrī Mazajā ģildē izskanēs Ziemassvētku koncerts "Karameles". Savukārt 20. decembrī Kultūras pilī Ziemeļblāzma rīdzinieki ir aicināti uz koncertu "Ziemas ceļi". Ieeja pasākumos ir bezmaksas.

21. decembrī Vecrīgā notiks tradicionālā bluķa vilkšana. Svinības tiks atklātas Rātslaukumā, turpinoties maršrutā no Rātslaukuma līdz Grēcinieku ielai, tad pa Audēju ielu, Vaļņu ielu, Kaļķu ielu, Līvu laukumu, Zirgu ielu, Doma laukumu, Jaunielu un gājiens noslēgsies Rātslaukumā ar ugunskuru, sadancošanu, rituāliem un bluķu dedzināšanu. Pasākumā piedalīsies tautas mūzikas grupa "Teikas muzikanti", "Rīgas danču klubs", folkloras kopas no Rīgas un Latvijas novadiem.

Savukārt 22. decembrī Ziedoņdārzā ar muzikālu priekšnesumu uzstāsies "Skursteņslauķu jampadracis", kas būs kā muzikāla pēcpusdiena ar stāstījumiem par skursteņslauķiem un to veiksmes pogām. Klausītāji tiks aicināti pastāstīt savus zināmos ticējumu, būt atvērtiem, ļauties dejām. Drosmīgākie varēs pieskarties skursteņslauķu veiksmes pogām. Uzdrīkstēsimies ticēt brīnumiem un sapņiem, ko sniedz skursteņslauķu veiksmes pogas. Ikviens rīdzinieks varēs nesteidzīgi baudīt Ziemassvētku laika burvīgo koncerta atmosfēru, pastaigājoties un jauki pavadot laiku ģimenes lokā.

Tostarp Imantas tirgū plkst. 15 notiks Dzirkstošā Ziemassvētku balle ar Ilonu Bageli un Vaira Nartiša "Prieka orķestri". Repertuārs ir Balkānu mūzikas noskaņās, neaizmirstot latviešu zaļumballēm raksturīgo pūtēju orķestru skanējumu sintēzē ar vāciski kolorīto "Oktoberfest" piesitienu.

Plkst. 19.00 koncertzālē "Ave Sol" izskanēs koncerts "Es palūgšu baltajam eņģelim" (ieeja bez maksas), bet plkst. 20.30 Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā izskanēs koncerts "Es paliku". Bezmaksas ielūgumi Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā no 5. decembra katru dienu no 8.00 līdz 20.00. Ielūgumu skaits ierobežots.

Sākot no 23.decembra līdz 7. janvārim kinoteātrī "K. Suns" mazos priecēs bezmaksas Ziemassvētku kino seansi.

Arī Āgenskalna tirgū plkst. 15 notiks Dzirkstošā Ziemassvētku balle ar Ilonu Bageli un Vaira Nartiša "Prieka orķestri".

Plkst. 20.30 Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā notiks jauniešu kora "Balsis" koncerts "Es paliku". Koncertā skanēs komponistu Morisa Duruflē, Karla Dženkinsa, Mortena Lauridsena, Helmera Pavasara, Adriana Pīkoka, Uģa Prauliņa, Valta Pūces, Imanta Ramiņa, Urmasa Sisaska un Ērika Vitakera mūzika. Bezmaksas ielūgumi Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā no 5. decembra katru dienu no 8.00 līdz 20.00. Ielūgumu skaits ierobežots

Pasākumi Ziemassvētkos

Ziemassvētku priekšvakarā, 24. decembrī, klausītājus priecēs Ziemassvētku vecīšu kvintets, no plkst. 11.30 līdz 12.00 Bastejkalnā un no plkst. 12.30 līdz 13.00 Vērmanes dārzā.

Savukārt no plkst. 13.00 līdz 16.00 Rīgas Lutera baznīcas teritorijā, Torņakalna ielā 5, notiks pasākums "12 svētās naktis". Teritorijā būs izvietoti vides un instalāciju objekti, stilizēta Jēzus silīte, apgaismoti 12 pārdomu stendi, labo domu un pateicību vieta, egļu parks un foto stūrītis.

Tostarp plkst. 15 Rīgas Centrāltirgū notiks Dzirkstošā Ziemassvētku balle ar Ilonu Bageli un Vaira Nartiša "Prieka orķestri".

25. decembrī, Pirmajos Ziemassvētkos, Rīgas Lutera baznīcas teritorijā, Torņakalna ielā 5, no plkst. 13.00 līdz 16.00 notiks pasākums "12 svētās naktis".

Savukārt plkst. 15.00 Lielajā ģildē norisināsies koncerts "Ziemassvētku noskaņa 2023. Rīgas kamerkora "Ave Sol" mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Veismanis izvēlējies spilgtu laicīgās Ziemassvētku mūzikas programmu, kas aptver dažādus skatījumus uz Ziemassvētku tradīciju vairāk nekā simts gadu garumā, kā arī jaundarba pirmatskaņojumu – Jāņa Ķirša "Ziemassvētku kantāte". Bezmaksas ielūgumi no 11. decembra "Biļešu paradīzes" kasēs un interneta vietnē.

Plkst. 23.00 Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā izskanēs koncerts "Es paliku". Bezmaksas ielūgumi Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā no 5. decembra katru dienu no 8.00 līdz 20.00. Ielūgumu skaits ierobežots.

Arī 26. decembrī, Otrajos Ziemassvētkos Rīgas Lutera baznīcas teritorijā, Torņakalna ielā 5, no plkst. 13.00 līdz 16.00 notiks pasākums "12 svētās naktis", bet no plkst.16.00 līdz 17.30 Kultūras centra "Imanta" Lielajā zālē izskanēs Marijas Naumovas Ziemassvētku koncerts "Gavilējiet, zvaigznes!" Koncertā skanēs gan Raimonda Paula, gan Nika Matvejeva zināmas un pavisam nedzirdētas kompozīcijas, Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Ulda Marhilēviča, Inga Feldmaņa dziesmas, gan dziesmas no Marijas Naumovas albuma "Uz ilūziju tilta", kā arī jaunas oriģinālkompozīcijas.

Plkst. 16.00 VEF Kultūras pils Kamerzālē skanēs koncerts "Kad ledusspuķes zied", bet no plkst. 19.00 līdz 21.00 Lielajā ģildē notiks Ziemassvētki džeza un sambas ritmos. Ieejas maksa 7 eiro.

Rīdzinieki un pilsētas viesi svētku sajūtu varēs gūt arī izstaigājot "Ziemassvētku gaismas taku". Rīgas bulvāri un parki, pilsētas klusais centrs un vecpilsēta svētkos būs ietērpta gaismas rotā, pārvēršot pilsētvidi maģiskā gaismas piedzīvojumā.

Vairāk par Rīgas pašvaldības Ziemassvētkiem veltītiem pasākumiem var uzzināt tīmekļvietnē svetki.riga.lv, kā arī sekot līdzi jaunumiem sociālo tīklu lapā "Rīga" un "Rīgā notiek".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!