Foto: LETA

62,6% iedzīvotāju uzskata, ka Latvijas dalība Eiropas Savienībā (ES) līdz šim valstij nākusi par labu, liecina pētījuma centra SKDS pēc portāla "Delfi" pasūtījuma veiktā aptauja.

Interneta aptauja veikta laika posmā no 18. līdz 21. martam un aptvēra 1505 respondentus visā Latvijā vecumā no 18 gadiem.

62,6% respondenti uz jautājumu "Vai, Jūsuprāt, dalība Eiropas Savienībā Latvijai līdz šim nākusi par labu" atbildējuši apstiprinoši.

Skatoties partiju vēlētāju griezumā, visvairāk šim apgalvojumam piekrīt "Progresīvo" vēlētāji (66,5%), kam seko "Jaunās Vienotības" vēlētāji (66,2%), kā arī "Apvienotā saraksta" vēlētāji (54,2%).

Lai gan aptauja rāda, ka apgalvojumam piekrīt arī 78,7% "Kustības "Par!" un 58,8% "Tauta. Zeme. Valsts" vēlētāju, konkrēto partiju vēlētāju izlase ir pārāk maza, lai no datiem izdarītu ticamus secinājumus.

Apgalvojumam, ka Latvijai pievienošanās ES nākusi par labu, piekrīt arī lielākā daļa to respondentu, kas nav izvēlējušies, par ko balsot EP vēlēšanās (50,3%).

Visvairāk šim apgalvojumam piekrīt 18–24 gadus veci jaunieši (53,4%), kā arī cilvēki ar augstiem ienākumiem (45,2%).

Par to, kurš politiskais spēks iekļūtu Eiropas Parlamenta vēlēšanās, ja vēlēšanas notiktu šodien, var lasīt šeit.

Aptauju līdzfinansēja Eiropas Savienība, izmantojot Eiropas Parlamenta dotāciju programmu komunikācijas jomā. Eiropas Parlaments netika iesaistīts tā sagatavošanā, un jebkāda informācija vai viedokļi, kas pausti saistībā ar šo projektu, tam neuzliek nekādu atbildību vai saistības; par projektu ir atbildīgi tikai programmas autori, intervējamās personas, redaktori vai izplatītāji saskaņā ar piemērojamiem tiesību aktiem. Eiropas Parlaments arī neuzņemas atbildību par tiešu vai netiešu kaitējumu, kas var rasties, īstenojot šo projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!