Foto: Publicitātes foto

Lielākais lauksaimnieku kooperatīvs Latvijā LATRAPS maijā, rapšu ziedēšanas laikā, svin savu 24. dzimšanas dienu. Jubilejas mēnesī ar LATRAPS spēka stāstiem aicinām iepazīt kooperatīva biedrus, atklājot lauksaimnieku spēku un gandarījumu, ko sniedz rūpes par savu zemi.

LATRAPS ir 100% Latvijas lauksaimnieku uzņēmums, kas ir dibināts 2000. gadā. Uzņēmuma dzimšanas diena 9. maijā parasti sakrīt ar rapšu ziedēšanas laiku.

Koši dzeltenie ziedošie rapšu lauki jau kļuvuši par neatņemamu Latvijas lauku ainavas sastāvdaļu pavasarī, bet aiz šī skaistuma slēpjas patiesais dārgums – Latvijas lauksaimnieki. Bieži vien tās ir ģimenes, kuras saimniecībās strādā no paaudzes paaudzē. Arī vairākas paaudzes cieši blakus. Tāpēc izplaukušo rapšu lauku košums sevī glabā dziļāku nozīmi – saimnieku ieguldītās pūles, rūpes par savu zemi no paaudzes paaudzē un smagā darba ražu.

Atzīmējot LATRAPS 24. dzimšanas dienu rapšu ziedēšanas laikā, aicinām iepazīt spēka stāstus, kas palīdz Latvijas laukiem augt, ziedēt, ražot. Stāstu varoņi ir "LATRAPS" biedri – lauksaimnieki, kas saimnieko gan pavisam nelielās, gan ļoti lielās saimniecībās dažādos Latvijas novados –, kā arī pats LATRAPS, kas 24 gadu laikā no 12 zemnieku apvienības izaudzis par Latvijā lielāko lauksaimniecības uzņēmumu ar 1195 biedriem.

LATRAPS apvieno dažāda izmēra saimniecības, sākot no 10 hektāriem līdz 6000 hektāriem, un vidējais saimniecības izmērs ir 334 hektāri. Kooperatīvs ikdienā sniedz praktisku atbalstu kooperatīva biedriem, gan citiem klientiem, nodrošinot gan graudu un rapšu tirdzniecību un pirmapstrādi, graudu uzglabāšana un transportēšanu, ražošanas izejvielu piegādi, sējumu apdrošināšanu un agronomu konsultācijas, degvielas tirdzniecību, lauksaimniecības tehnikas servisu un rezerves daļas. Sniegtais atbalsts ir svarīgs ieguldījums modernai Latvijas lauksaimniecības nozares attīstībai, tādējādi dodot savu pienesumu Latvijas ekonomikas attīstībai kopumā. Uzņēmuma paspārnē tiek ražots iesals un rapšu rauši, kā arī top jauna zirņu proteīna ražotne, kas ir vēl viens pierādījums aktuālo tendenču, zinātnes un zināšanu saplūšanai vienā projektā!

Ar individuālajiem saimniecību stāstiem aicinām ieraudzīt, cik dažādi un savā spēkā un zināšanās bagāti ir mūsu vietējie lauksaimnieki! Latvijas lauksaimniecības attīstība un inovāciju potenciāls ir spēka stāsti tepat mums līdzās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!