Foto: Publicitātes foto

SAF Tehnika atbalstīja "RoboBattle 48" robotikas hakatonu, kas norisinājās no 2024. gada 10. līdz 12. maijam. Pasākumu organizēja robotikas entuziasti sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centru un Zinātnes un Inovāciju centra Dizaina Fabrikas nodaļu; tas tika īstenots sadarbībā ar tādiem nozīmīgiem partneriem kā Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija (LETERA), "Latvijas Finieris", "Ye International", "RS Delivers Latvia" un "NULE".

Hakatons, kas norisinājās RTU Zinātnes un inovāciju centrā, pulcēja desmitiem studentu, pētnieku un jaunuzņēmumu pārstāvju, kuri 48 stundu garumā sacentās robotu būvēšanā.

"Pagājušajā gadā, piedaloties Robotikas un Elektronikas dienā un apspriežoties ar domubiedriem, nonācām pie secinājuma, ka Latvijas robotikas sacensībām ir nepieciešams jauns impulss," saka Gundars Miezītis, "RoboBattle 48" robotikas hakatona organizators. "Tā radās ideja par kaujas robotu sacensībām, kas ir aizraujošas un piesaista skatītāju uzmanību." Miezītis piebilst: "Dinamiskais cīņu raksturs ne tikai veicina tehnisko risinājumu attīstību, bet arī mudina domāt radoši, jo pat spēcīgam pretiniekam ar vienkāršu veiklību nepietiek. Interese par šādām cīņām rosina arī citus uzbūvēt savu robotu." "Izvēloties hakatona formātu, mēs spējām ātri radīt jaunus robotus - 48 stundu laikā Latvijā parādījās desmit jauni roboti," turpina Miezītis. "Hakatona gatavošanās laikā tika izstrādāta pamata elektronika un programmatūra, kas tagad ir pieejama visiem, kuriem ir interese uzbūvēt savu robotu."

SAF Tehnika pasākumu papildināja, izmantojot savus zīmola "Aranet" produktus, nodrošinot gaisa kvalitātes monitoringu ar CO2 un cieto daļiņu (PM) sensoriem, tādējādi nodrošinot dalībniekiem veselīgāku un koncentrēšanās spēju veicinošu vidi.

Normunds Bergs, SAF Tehnika valdes priekšsēdētājs, uzsvēra uzņēmuma apņemšanos veicināt izglītību zinātnes, tehnoloģiju, inženierijas un matemātikas (STEM) jomās. "Atbalstīt RTU un jaunos tehnoloģiju entuziastus ir mūsu ilgtermiņa mērķis. Pasākumi kā "RoboBattle 48" ne tikai veicina STEM prasmes, bet arī rosina sacensību garu un aizrautību jauniešos," teica Bergs. Viņš arī izcēla uzņēmuma centienus nodrošināt optimālus apstākļus kognitīvajai darbībai, pasākuma laikā nepārtraukti monitorējot gaisa kvalitāti ar SAF Tehnika zīmola "Aranet" produktiem.

Pasākumu noslēdza ar hakatona uzvarētāju paziņošanu: 1. vieta – robots "VIPER"; 2. vieta – robots "SHREDDER"; 3. vieta – robots "Leonardo", kuri saņēma vērtīgas balvas no pasākuma atbalstītājiem. Uzvarētāju komandu radītie roboti tika atzīti par inovatīviem un radošiem.

Papildus galvenajam turnīram žūrija pirms sacensībām novērtēja dalībniekus četrās atsevišķās kategorijās, piešķirot balvas par Skaistāko robotu, kur uzvarēja "Banana"; Oriģinālāko ieroci, ko ieguva "Leonardo"; Tehniski visizcilāko robotu, kurā triumfēja "GLast"; un Pārstrādes karali, ko izcīnīja "BestAgons".

Foto: Publicitātes foto

SAF Tehnika aicina ikvienu piedalīties tuvākajā Robotikas un Elektronikas dienā 2024. gada 18. maijā, kuras ietvaros norisināsies arī 16. Latvijas Robotikas čempionāta posms.

SAF Tehnika ir gandarīta atbalstīt jauniešu izglītību un attīstību, piedāvājot augstas kvalitātes, inovatīvus risinājumus no zīmola "Aranet". Mēs turpināsim atbalstīt Latvijas jauniešus arī nākamajos pasākumos.

Par SAF Tehnika

SAF Tehnika ir viens no vadošajiem telekomunikāciju aprīkojuma ražotājiem Latvijā, kas darbojas vairāk nekā 130 pasaules valstīs. Uzņēmuma "Aranet" produktu klāsts ietver bezvadu sensoru risinājumus gaisa kvalitātes uzraudzībai.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!