Foto: Gaisa1.lv

Visticamāk, ikviens pēdējos gados ir aizdomājies par gaisa kvalitāti savā mājoklī un ārpus tā. Kāda ir gaisa ietekme uz mūsu pašu un ģimenes veselības stāvokli? Vai to ir iespējams uzlabot?

Nav noslēpums, ka pārlieku sauss vai piesārņots gaiss veicina un saasina elpošanas ceļu slimības. Praksē mēs to redzam katru gadu. Sākoties apkures sezonai, gaiss mājoklī kļūst sausāks, un iesnas, klepus vai pat saaukstēšanās piemeklē daudz biežāk.

Skaidrs, ka valstiskā un pilsētas līmenī ar gaisa kvalitāti vienmēr var būt problēmas, taču savā mikro līmenī (dzīvoklī vai mājā) varam izdarīt gana daudz, lai gaiss istabā kļūtu būtiski tīrāks. Šobrīd ir pieejamas tehnoloģijas, kas ar salīdzinoši zemām izmaksām ļauj regulēt gaisa mitruma līmeni un gandrīz pilnībā attīrīt to no dažādiem piesārņojuma veidiem.

Gaisa attīrītājs – uzticams palīgs cilvēkiem ar augstām prasībām

Internetveikalā Gaisa1 nopērkamie gaisa attīrītāji ir īpaši noderīgi jutīgiem un alerģiskiem cilvēkiem, taču to pozitīvās īpašības var izmantot ikviens. Iekārta ir aprīkota ar vienu vai vairākiem filtriem un spēj savākt un neitralizēt vairāk kā 99% sīkā un mikroskopiskā gaisa piesārņojuma daļiņu (putekļi, ziedputekšņi, smakas, baktērijas, sēnītes u.c. izmērā līdz 0,3 μm). Savukārt modeļi, kuros iebūvētas arī UV lampas nodrošina vēl spēcīgāku aizsardzību un spēj iznīcināt arī vīrusus.

Privātai lietošanai paredzētie gaisa attīrītāji ir samērā lēti (no 69 EUR) un paredzēti 20 m2, 33 m2 vai pat 40 m2 lielas istabas gaisa attīrīšanai. Mājokļiem ar atvērtā tipa plānojumu vai lielu platību vēlams izvēlēties jaudīgākas ierīces. To cena ir augstāka, bet rezultāts ir tā vērts. Piemēram, Adolus Apex ir ir aprīkots ar piecu pakāpju filtrēšanas sistēmu, spēj likvidēt dūmu, tabakas u.c. smakas gandrīz 100 m2 platībā un vēl nodrošina gaisa jonizāciju.

Augstas veiktspējas ierīces ir lietderīgi izmantot arī telpās, kur pulcējas vai satiekas lielāks cilvēku skaits – birojā, veikalā, kafejnīcā, mācību klasē, viesnīcā, sporta zālē u.tml. Dārgāki modeļi arī ietver daudzas papildus funkcijas, automatizāciju un attālinātās kontroles iespējas.

Detalizētāku informāciju par katra gaisa attīrītāja tehniskajām īpašībām varat atrast e-veikala Gaisa1 tīmekļa vietnē. Ja rodas kādas neskaidrības vai jautājumi, droši sazinieties ar veikala zinošajiem konsultantiem e-pastā vai pa telefonu.

Gaisa mitrinātāji – elpošanas komfortam

Ziemā, kad siltumu nodrošina apkures iekārtas relatīvais gaisa mitrums istabā var noslīdēt līdz 20–30%. Daudziem cilvēkiem tas ir krietni par maz, lai justos komfortabli un ir jāmeklē risinājumi.

Pirmais, kas liecina, ka gaiss ir pārlieku sauss ir istabas augu nīkuļošana un deguna gļotādas, lūpu vai kakla sausums. Cilvēkiem, kas ir jutīgāki (pensionāri, mazi bērni), cieš no alerģijām vai ir ar novājinātu imunitāti, gaisa kvalitātes pasliktināšanās var būt pēdējais piliens pirms saslimšanas (iesnas, klepus, saaukstēšanās u.c.)

Sauss gaiss dzīvoklī vai mājā, protams, var būt arī citos gadalaikos un citu apstākļu ietekmē, taču ir arī kāda laba ziņa. Ar šo problēmu var salīdzinoši viegli un ātri cīnīties, novietojot istabā gaisa mitrinātāju. Iekārta ir salīdzinoši neliela, viegla un iederēsies jebkurā interjerā.

E-veikalā pieejamie divu veida gaisa mitrinātāji – klasiskie un ultraskaņas. Vienkāršākie modeļi ūdeni iztvaicē un izpūš gaisā kā smalku migliņu. Modernākas iekārtas, piemēram, Adolus Helix vai Adolus Nexus veic arī ūdens attīrīšanu, sterilizāciju (ar UV lampām) un atbalsta gaisa mitruma līmeņa automātisku regulāciju.

Dodoties pie miera, varat ieslēgt diskrēto nakts režīmu. Tā ietvaros ierīce darbosies klusāk un bez apgaismojuma. Labs risinājums guļamistabai vai bērnistabai.

Otrā tipa iekārta - ultraskaņas gaisa mitrinātājs ar augtas frekvences vibrācijām sadala tajā iepildīto ūdeni smalkās lāsītēs un izpūš istabā kā aukstu, tik tikko jaušamu migliņu. Savas darbības īpatnību dēļ ultraskaņas mitrinātāji parasti ir klusāki par parastajiem, taču arī modernie, klasiskās uzbūves gaisa mitrinātāji mēdz būt ļoti klusi.

Sekojot modes tendencēm, daudzi mitrinātāji ir aprīkoti ar speciālu tvertni ēteriskajām eļļām. Iepilinot dažus pilienus eļļas, varēsiet piešķirt istabai atsvaidzinošu, noslēpumainu vai valdzinošu noskaņu. Aromātu izvēle ir ļoti daudzveidīga – tējas koks, eikalipts, kanēlis, eksotiski augļi, lavanda, citronzāle un daudzi citi.

Kuru no gaisa mitrinātājiem izvēlēties, atkarīgs no jūsu vēlmēm un vajadzībām. Pievērsiet uzmanību ieteicamajai platībai, darbības veidam, funkcionalitātei un cenai. Visām precēm ir spēkā divu gadu garantija (privātpersonām), un akcijas ietvaros mitrinātāji pieejami par īpaši izdevīgām cenām.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!