Foto: DELFI

Kad Dubaijā "Huawei" jaunumu atklāšanas pasākumā uz lielajiem ekrāniem ieraudzīju "Huawei Watch 4 Pro Space Edition", biju sajūsmā – dizains ar sarkanmelno rāmi, vēl izturīgāks, uzlaboti veselības rādītāju mērītāji un pati ideja dizainā integrēt reaktīvo dzinēju elementus šo jaunumu izcēla citu vidū.

Saņemot pulksteni testēšanai, sajūsma guva taustāmu pamatojumu – "Huawei Watch 4 Pro Space Edition" tiešām var kļūt par pamanāmu, noderīgu un ļoti izturīgu pavadoni ikdienas gaitās. Tiesa, diemžēl man pašai pulkstenis šķiet par lielu, tomēr, nedēļu to valkājot, saņēmu gana daudz komplimentu un arī jautājumu par jauno aksesuāru.

Pirmā asociācija ar kosmosa iedvesmoto "Huawei" jaunumu ir "pamatīgs". Pulkstenim ir aviācijas klases titāna sakausējuma korpuss, kas ir pārklāts ar dimantiem līdzīgu oglekli (DLC), līdz ar to pulkstenis ir izturīgs un droši valkājams arī ekstrēmu izklaižu cienītājiem. Pulkstenis ir pabiezs, līdz ar to korpusa izturīgie materiāli dod sirdsmieru, ja gadās to kur atsist – tā ir mana biežākā problēma ar lieliem pulksteņiem. Sarkanās krāsas integrācija dizainā mani interesēja visvairāk, un te arī piedzīvoju patīkamu pārsteigumu. Ja pēc apraksta un attēliem man sarkanās krāsas izmantošana pulksteņa korpusā šķita drosmīga izvēle, realitātē "Huawei" izmantotais tonis ir pietiekami tumšs un neuzkrītošs – tas būs pamanāms akcents, bet nekonfliktēs ar dažādas krāsas apģērbu vai citiem aksesuāriem.

Foto: Privātais arhīvs

Lai gan ierasti "Huawei" pulksteņiem pieejami dažnedažādi ciparnīcas attēli visām gaumēm, visu pulksteņa lietošanas laiku atstāju oriģināli iecerēto interaktīvo lavala sprauslu ciparnīcu, ik pa brīdim arī pieskaroties ekrānam, lai iedarbinātu liesmiņas un noķertu to zīmola iecerēto virsskaņas raķešu dzinēju iedsvemoto sajūtu.

Noderīgi rīki tavai veselībai

Ar "Watch 4 Pro Space Edition" pulksteni "Huawei" turpina uzlabot veselības rādītāju mērītājus. Šajā ir vienas minūtes veselības pārskata "Health Glance" nākamā, uzlabotā versija, kas ir ātrs un vienkāršs veids, kā ik dienas pārbaudīt svarīgākos rādītājus – ar vieglu pirksta pieskārienu iespējams veikt elektrokardiogrammu, kas ļauj pārbaudīt, vai sirds ritmā nav traucējumu, sirsnīga uzklepošana var dot signālu par kādām elpošanas problēmām, kā arī izmērīs arī skābekļa līmeni asinīs, sirds ritmu, ādas temperatūru, stresa līmeni un artēriju stīvumu. Protams, tā nav medicīniska iekārta, bet var dot noderīgus signālus, kad saņemties un vairs neatlikt ārsta vizīti.

Viens no rādītājiem, kam ikdienā sekoju līdzi, ir miega mērījums. Te "Huawei" ļoti priecē jau izsenis, jo "Health" lietotnes grafiki ir ērti un pārskatāmi.

Foto: DELFI

Mana jaunā kosmosa kompanjona dati šķita diezgan precīzi – vismaz izjūtas pēc nakts miega un atmiņas par pamošanos no tveices vairākkārt naktī sakrita ar rādītājiem un atziņu, ka miega kvalitāte bija viduvēja. Ļoti priecājos par miega režīma ieteikumiem, kas var iedvesmot vairāk parūpēties par miega higiēnu un varbūt patiesi pirms miega izvēlēties nevis izklaidējošu video tīstīšanu, bet kādus elpošanas vingrinājumus, relaksējošu mūziku vai nomierinošu jogas praksi. Pulkstenis fiksē arī snaudas, kas ir noderīgi, un kā jaunums ir elpošanas mērījumi miegā.

Līdz ar šī pulksteņa testu man bija iespēja beidzot izmēģināt arī vienu no "Huawei" interesantākajiem jaunumiem – kaloriju uzskaiti, kas "Huawei Health" aplikācijā slēpjas zem "Weight management". Sākotnēji biju cerējusi, ka datus par apēsto un to uzturvērtību varēs ievadīt pulkstenī, tomēr uzņemtās kalorijas jāfiksē telefona lietotnē, un tev ir jāzina, cik kurā produktā ir kaloriju. Mazliet piņķerīgi, bet ne neizdarāmi. Labs palīgs būtu "zinošāks" svītrkoda skenēšanas rīks, kas kaloriju uzskaiti padarītu daudz vienkāršāku, ātrāku un ērtāku. Piesardzīgi raudzījos uz patērēto kaloriju mērījumu – man šķiet, ka pulkstenis bija pārāk dāsns, aprēķinot, cik kalorijas notērēju, darbdienā staigājot pa biroju, bet, lietojot ilgstoši, tas noteikti ļauj saprast tendences starp uzņemto un "nodedzināto" kaloriju rādījumiem.

Neraugoties uz lietām, kas vēl jāuzlabo, rīks var būt noderīgs, ļaujot visiem veselīga dzīvesveida datiem sekot līdzi vienkopus un pagaidām vismaz aptuveni fiksēt, vai neēd daudz par daudz vai – gluži pretēji – par maz, lai sasniegtu uzstādītos labas formas mērķus.

Foto: Publicitātes foto

Cik ilgi tur baterija un cik maksā?

Ērti lietojamais kronītis pulksteņa "navigēšanai", pieejami eSIM mobilo sakaru zvani (var izmantot gan to pašu numuru, ko jau lieto telefonā, vai piešķirt pulkstenim citu), viegli pārskatāmi paziņojumi, "brīvā niršana" līdz 30 metriem un tas savienojams gan ar "Android", gan "iOS" telefoniem – šie ir vēl daži no "Huawei Watch 4 Pro Space Edition" plusiem, kam ir vērts dot iespēju, meklējot uzticamu ikdienas gaitu palīgu.

Foto: Privātais arhīvs

Baterijas ilgums arī nepievils – standarta lietošanas apstākļos ar vienu uzlādi tas darbošies līdz četrarpus dienām, bet ir iespējams ieslēgt arī īpaši ilgo akumulatora darbības laika režīmu, kas baterijas darbības ilgumu var paildzināt līdz pat 21 dienai.

Cik tad "Huawei Watch 4 Pro Space Edition" maksā? Latvijā noteiktā cena ir 649 eiro, un, pērkot līdz 16. jūnijam, dāvanā iespējams saņemt bezvadu austiņas "FreeBuds 5i". Izklausās pēc izdevīga darījuma, lai vasaras piedzīvojumiem sarūpētu uzticamu un, pats galvenais, ļoti izturīgu pavadoni, vai ne?

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!