Foto: Publicitātes foto
“Karaļa atgriešanās” un “gaisma tuneļa galā” – tā daži “YouTube” tehnoloģiju eksperti piesaka “Huawei P60 pro”. Vēl jaudīgāka kamera, vēl izturīgāks ekrāna stikliņš un vēl ātrāka akumulatora uzlāde – ražotāju solījumi skan visai kārdinoši. Tā kā pārsteigt prasīgos lietotājus kļūst arvien grūtāk, lūkosim noskaidrot, ar ko “Huawei P60 pro” šovasar mēģinās iekarot cilvēku sirdis.

Unikāls dizains

Telefons ir pieejams klasiski melns (turklāt matēts, lai uz korpusa nepaliktu pirkstu nospiedumi) un ar pērļainu tekstūru, kas vizuļo gaismas staros. Gaišais vāciņš radīts, iedvesmojoties no 18. gadsimta franču rokoko perioda, kad plaši izmantots perlamutrs. Interesanti, ka šie gabaliņi darināti ar rokām, tādēļ uz katra telefona ir unikāls raksts. Jā, divu vienādu telefonu nav! Turklāt elegantais vāciņš esot ļoti izturīgs.

Telefona izmērs ir ļoti patīkams – ne par lielu, ne par mazu, tādēļ to var ērti ielikt kabatā vai mazākā somiņā, un tas sver tikai 200 gramus. Izliekti ir ne tikai displeja stūri, bet arī sāni, kas padara tālruņa turēšanu ērtāku. Tas noderēs, spēlējot spēles vai pārskatot sociālos tīklus, turot telefonu portreta režīmā. Arī ekrāna stikls esot 10 reizes izturīgāks, pateicoties "Kunlun Glass" stiklam. Ticēsim uz vārda, ka laboratorijās veikti neskaitāmi ekrāna izturības testi un, krītot uz flīžu grīdas, ekrāns paliks neskarts.

Kamera

Pats kameru dizains ir gana lakonisks un klasisks, tās novietotas telefona kreisajā augšējā stūrī. Pārsteidz galvenās kameras milzu izmērs! "Huawei" sola neaizmirstamu fotografēšanas pieredzi, jo veikti daudzi uzlabojumi. Nudien, divas nedēļas testējot telefonu, šķiet, ka atsevišķu rakstu varētu veidot tikai par "Xmage" kameru, jo attēlu kvalitāte ir trīs galvastiesas pārāka par to, kāda ir manam ikdienā lietotajam tālrunim.

Testēšanu sāku ar parasto "photo" režīmu. Attēli ir koši, izteiksmīgi, un vairs nav draugiem jāsaka: "To nevar tik smuki nobildēt, tas dzīvē izskatās labāk." Īpaši tiek slavēta fotogrāfiju kvalitāte nepietiekamas gaismas apstākļos.

Tādēļ nolēmu pulksten 21.45 nofotografēt sniegarozi, ko bildēju arī pēcpusdienā. Bija gana tumšs, bet jau pirmā fotogrāfija lika iesaukties – nopietni?! Krāsas ir izteiksmīgas, kontrasti gaumīgi un "nepārbliezti", detaļas skaidri saskatāmas. Lūk, kāpēc kamera ir tik liela, – lai tajā ieplūstu vairāk gaismas un varētu uzņemt šādus attēlus.

Foto: DELFI

Sīkāk jāpastāsta par "makro" režīmu. Ir pierasts, ka telefona lēca jānovieto ļoti tuvu objektam, bet ar šo tālruni tā nav jādara. Sāku ar ziedu fotografēšanu, nostājoties apmēram trīs metru attālumā no dobes. Papildu izaicinājums bija vējainā diena, jo ziedi nemitīgi kustējās, bet telefona ekrānā izskatījās, ka viss notiek palēninājumā. Skaidrojums ir pavisam vienkāršs – galvenā kamera aprīkota ar "Ultimate Light-intake" optisko attēla stabilizāciju, bet "anti shake" rotējošais sensors ļauj noķert kadru kustībā. "Makro" režīms ziedu bildēšanai ir ideāli piemērots, jo vairs nav jāizmīca puķu dobe, lai nofotografētu krāšņos ziedus tuvplānā.

Foto: DELFI

"Makro" režīmu izmēģināju arī ap desmitiem vakarā, un rezultāti nelika vilties. Fons ir maigi izpludināts, katras ziedlapas raksts skaidri saskatāms. Attēls gan ir zilāks, nekā augs izskatās dzīvē, bet tas netraucē.

Foto: DELFI

Ja kabatā ir "Huawei P60", obligāti jāpaspēlējas ar "zoom". Pirmajā attēlā saskatīt cielavu ir teju neiespējami, bet, desmitkārtīgi to pietuvinot, izšķirtspējas priekšā gribētos noņemt cepuri. Jāpiebilst, ka, arī uzņemot video, iespējams pietuvināt kadru, un šķita, ka uz jumta kores esošā cielava ir tepat, rokas stiepiena attālumā. Arī mikrofons ir jaudīgs, jo cielavas čiepstēšana bija labi saklausāma videoierakstā. Gara acīm iztēlojos, ka telefonu ceļojumos varētu izmantot binokļa vietā, lai tuvāk apskatītu arhitektūras pieminekļu detaļas.

Foto: DELFI

Pirms fotogrāfiju publicēšanas sociālajos tīklos īpaši neaizraujos ar bilžu apstrādi, tāpēc lieti noder kamerā iebūvētais "AI assistant". Tas atrodas augšējā kreisajā stūrī kā pirmā ikona. Mākslīgā intelekta programma ļauj uzņemt fotogrāfijas, kurās izceltas krāsas, ēnas un faktūras, un filtru izmantošana un pēcapstrāde var arī izpalikt. Fotografēšanas entuziasti novērtēs, ka "Huawei P60" ir 10 izmēru diafragma, ko var regulēt arī manuāli.

Baterija

Telefonā iebūvēta 4815mAh ietilpības baterija, un akumulatora uzlādes ātrums ir vēl viens iemesls, kāpēc gribētos iegādāties "Huawei P60 pro". "Supercharge Turbo" uzlāde ļauj telefonu līdz 50% uzlādēt tikai 10 minūtēs! Pilna uzlāde – vien 29 minūšu laikā. Protams, pieejama arī bezvadu uzlāde.

Liels prieks, ka tiek atbalstīti ilgtspējas principi, jo "BatteryCare" tehnoloģija nodrošina, ka akumulatora darbības laiks ir ilgāks. Tiek solīts, ka telefona baterija "turēs" vismaz piecus gadus, pieņemot, ka to lādēs vienu reizi dienā. Tātad pēc jauna telefona nebūs jālūko ik pēc diviem trim gadiem, jo šo telefonu varēs lietot daudz ilgāk.

Foršās "fīčas"

Iepriekš pieminētais "AI assistant" palīdz ne tikai padarīt bildes acīm baudāmākas. Ieslēdzot "AI assistant" funkciju, fotografēšanas laikā labajā apakšējā stūrī parādās neliels simbols – aplītis, ko ieskauj pārtrauktas līnijas. Uzspiežot uz šīs ikonas, parādās viss, ko "AI assistant" prot, – "identify", "code scanner", "shopping" un "translate". Tuvinot kameru grāmatai "Ielu muzikantu piezīmes", izmantojot tulkošanas funkciju, uz angļu valodu tiek pārtulkots tikai vārds "muzikants". Tas jānovērtē atzinīgi, jo patiesībā tulkotājs tiek piedāvāts tikai dažās valodās – ķīniešu, angļu, japāņu, korejiešu, spāņu, franču, krievu, itāļu, vācu un portugāļu. Izmēģināju to, lai pārtulkotu uz mazgāšanas līdzekļa uzlīmēto aprakstu vācu valodā, – izdevās!

Tuvinot telefonu stikla glāzei, iepirkšanās funkcija tiešām atpazīst objektu un piedāvā vizuāli līdzīgus priekšmetus. Diemžēl netiek atlasītas Latvijas interneta veikalu lapas, bet gan mazāk zināmas ārvalstu lapas.

Vēl viena patīkama "fīča" ir laikapstākļu "vidžets" kā 3D animācija, ko var uzlikt bloķēšanas ekrāna režīmā un apskatīt jebkurā brīdī bez ekrāna atbloķēšanas.

Rezumē

Jaudīgo kameru novērtēs dabas fotogrāfi un sociālo tīklu satura radītāji – attēli ir koši, detalizēti un neprasa papildu apstrādi, pateicoties mākslīgā intelekta palīdzīgajai rokai. Arī tumšākos apstākļos kamera sagādās patīkamus brīžus, turklāt uzlabota ir putekļu noturība un līdz divu metru dziļumam tālrunis ir ūdens izturīgs.

Foto no Gaujas Nacionālā parka teritorijas no Huawei kampaņas, ko ir uzņēmis fotogrāfs Jānis Zilvers.

Nupat šis modelis saņēmis arī "DXomark" portāla visu laiku augstāko novērtējumu. Slavētas tiek gan telefona tehniskās spējas, gan fotografēšanas iespējas, un pirmās vietas tituls nozīmē, ka "Huawei P60 pro" ir modernākais viedtālrunis fotogrāfiju uzņemšanai.

Aktīva dzīvesveida piekritēji "Huawei P60 pro" atzīs par lielisku sabiedroto – to var izmantot gan kā binokli, gan fotoaparātu, gan tulkošanas rīku ārvalstu ceļojumos vai veikalā. Izturīgā baterija ļauj darbināt spēlītes, "Waze" un citas lietotnes visas dienas garumā, nebīstoties par tukšu bateriju. Atziņa pēc telefona izmēģināšanas ir sekojoša – tas ir lielisks vasaras sabiedrotais! Telefona cena šobrīd ir 1199 eiro.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!