Foto: Privātais arhīvs

Laiks ir bijis nepielūdzams un "skrējis" patiešām ātri. Pavisam "nesen", 2023. gada 2. jūnijā, uzziedēja "Rīgas praida 2023" gājiens, bet no 6. līdz 15. jūnijam jau klāt "Baltijas praida 2024" plašā programma. Katram gads bijis citāds, tomēr ir bijuši notikumi, kas mūs visus gan vienoja, gan šķīra. Jāatzīst, 2023./2024. gada sezonas būtiskākais un vēsturiskākais notikums ir kustības "Dzīvesbiedri" ar sabiedrības atbalstu izcīnītā iespēja no 2024. gada 1. jūlija reģistrēt partnerību. Par partnerību jau gana daudz runāts un rakstīts, bet nav šaubu – tas tiks darīts vēl un vēl. Tāpēc šoreiz "reportāža" no lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT+) pasaules notikumiem, kas nav katras "mājsaimnieces" dienaskārtībā.

Kas tik netika piesaukts 2023. gada maijā, kad parādījās "opcija", ka Valsts prezidenta amatā varētu tikt ievēlēts atklātais gejs Edgars Rinkēvičs. Gan vieniem, gan otriem, gan trešajiem, protams, bija "svēti argumenti". Nav viegli saglabāt vēsu skatījumu, kad notiek kaut kas netipisks. Pašsaprotami. Teiksim tā, tas bija netipisks un vērā ņemams notikums, kad Edgars Rinkēvičs 2014. gadā "izkāpa no skapja" – kā pieredzējis politiķis, protams, iepriekš padomājot/parēķinot. Loģiski, jo arī viņam ir jādzīvo (pieņemu, ka ir rēķini, kas jāmaksā pat tagad, esot Valsts prezidenta amatā). Protams, tikpat netipisks un vērā ņemams notikums "atgadījās", Edgaram Rinkēvičam patiešām kļūstot par Valsts prezidentu. Jā, skaisti. Bet kas tālāk?

No vienas puses, seksualitātes izpausmes un valsts augstākās amatpersonas (vadītāji/valdnieki) visā cilvēces vēsturē ir bijis un būs temats, pret kuru vienaldzīgs ir retais. Protams,

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!