Foto: LETA
Andris Liepiņš ir publiski izplatījis patiesībai neatbilstošas ziņas par ZAB "Rebenoks un Vilders" advokāta Jāņa Vildera darbību, kas ir vērtējamas kā neslavas celšana, kā arī vērsies policijā ar nepatiesu ziņojumu. Sakarā ar šīm Andra Liepiņa prettiesiskajām darbībām, kuras viņš, iespējams, ir veicis apzināti, šodien ar iesniegumu policijā vērsies zvērināts advokāts Jānis Vilders.

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" vadītājs izvairās no saistību izpildes, kas izriet no līgumiem par juridiskās palīdzības sniegšanu, tāpēc zvērināts advokāts Jānis Vilders bija spiests uzsākt likumā noteikto par pakalpojumiem izstādīto rēķinu piespiedu izpildi, ar zvērināta tiesu izpildītāja palīdzību veicot naudas līdzekļu piespiedu piedziņu no uzņēmuma bankas kontiem.

Andra Liepiņa publiskie izteikumi ir neadekvāta reakcija, kas saistīta ar nevēlēšanos maksāt parādus. Papildus tam, būtu vēlams, lai valsts stratēģiskas nozīmes uzņēmuma vadītājs saprastu savu paziņojumu absurdumu un tādējādi pārstātu diskreditēt VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" un Satiksmes ministriju, kas acīmredzami kļūdījusies A. Liepiņa spējā vadīt šo uzņēmumu, virzot viņu amatā.

Intervijās masu medijos Andris Liepiņš pauž viedokli, ka nesaprot, kāpēc viņa vadīts uzņēmums ir piesaistījis tik dārgus advokātus tiesvedībām ar telefonsarunu noklausīšanā iesaistītiem darbiniekiem, bet tā vietā, lai tiktu ar tiesvedībām galā saviem spēkiem, ņem un piesaista gan tiesvedībai, gan stratēģijas izstrādē turpmākai rīcībai starptautisku uzņēmumu Deloitte, kas ir pazīstams kā auditoru uzņēmums. 

No A. Liepiņa izteikumiem viņa sniegtajās intervijās izriet, ka starptautiskais auditoruzņēmums Deloitte ir lēts darba izpildītājs, kurš gatavs par lētu naudu uzņemties vest skandalozo telefonsarunu noklausīšanās lietu atlikumus, pirms tam sastādot atzinumu par zvērināta advokāta Jāņa Vildera iepriekš paveiktiem darbiem, kurā tiek atrasts iemesls kā VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" nesamaksāt pēdējos rēķinus.

ZAB "Rebenoks un Vilders" advokāts Jānis Vilders ikdienā sniedz saviem klientiem juridiskus pakalpojumus par 200-300 eiro stundā, līdz ar to nav saprotama A. Liepiņa publiski paustā informācija, ka advokāts izmaksāja pārāk dārgi, jo tieši tas pats advokāts VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" izmaksāja 100 eiro stundā.

Nekāds sadārdzinājums pēc noslēgtajiem līgumiem nav iespējams principā, jo visos noslēgtajos ar ZAB "Rebenoks un Vilders" advokātu Jāni Vilderu līgumos par juridisko palīdzības sniegšanu VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" ir fiksēta kā noteikta un konstanta juridiskā darba stundas likme, proti, EUR 100,00/stundā + PVN, tā arī ir fiksēts maksimālais pakalpojuma atlīdzības apmērs pēc konkrēta līguma, kas nav pārtērēts.

Līgumisko attiecību izpildē ar klientu – VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"", kopš to uzsākšanas 22.01.2014, ir kvalitatīvi veikti un pilnībā nodoti – pieņemti darbi bez jebkādām piezīmēm. Tādas nav konstatējusi arī Valsts kontrole savā 19.01.2015 revīzijas ziņojumā Nr. 2.4.1-19/2014 (revīzija par VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" saimniecisko darbību veikta par laika posmu no 01.07.2008 līdz 30.06.2014).

Turklāt, kā redzams no publiski paustiem A. Liepiņa apmelojumiem, kriminālprocess varētu būt uzsākts ar konkrētu mērķi un pret konkrētu personu – pret Jāni Vilderu kā juridisko pakalpojumu sniedzēju, ar mērķi piespiest viņu atteikties no pienākošās atlīdzības par izpildītajiem, bet VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" neapmaksātajiem darbiem 2014. gada oktobra un novembra mēnesī, kurus VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" principiāli un nelikumīgi nevēlas apmaksāt, kaut arī sniegtos pakalpojumus ir saņēmusi pilnībā.

Līdz ar ko VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" vadītāja A. Liepiņa rīcībā, publiski paužot VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" šī brīža uzskatu masu medijos, kas parādījies ar A. Liepiņa iecelšanas brīdi valdē un ir klaji meli, saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes, sakarā ar ko jautājums nodots lēmuma pieņemšanai Valsts policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!