Foto: LETA
Banāli, taču tieši Ziemassvētki ir laiks, kad lielākā sabiedrības daļa saņemas labajiem darbiem. Tas droši vien ir saistīts ar mūsu vērtībām, kultūru un valsts kopējo situāciju. Cītīgi visu gadu strādājam un tad gada beigās apdāvināt sev tuvos.

Viss loģiski, un tur nav, ko pārmest, par tuvajiem ir jāparūpējas, un esmu pārliecināts, ka katrs to dara savu iespēju robežās un ne tikai Ziemassvētkos. Bet kā ir ar palīdzēšanu tiem, kurus tu nepazīsti? Kā ir ar iedziļināšanos tajās problēmu situācijās, kurās ir nonākuši nepazīstami cilvēki?

Tam vajag laiku. Vajag izkāpt no sava burbuļa un paskatīties, kas notiek citur. Tam vajag saņemties. Ir jābūt stipram.

Lai kādam palīdzētu, nevajag atrunas, ka ar savu pienesumu es neko daudz neizdarīšu. Nevajag arī filozofēt vai labāk dot zivis vai makšķeri. Vajag darīt abus - atbalstīt gan seku novēršanu, gan cēloņus.

Visvienkāršākais veids, kā sākt, ir darīt to kopā ar kādu. Jo kopā mēs varam vairāk. Tā arī ir tāda mūsu, latviešu, īpatnība. Mēs visu gribam darīt paši, taču kopā var vairāk. Es to zinu. Kopā ar kādu, kas tajā ir iedziļinājies, kas saprot problēmas mērogu un detaļas.

Kopā ar spēcīgiem partneriem, kam rūp padarīt mūsu sabiedrību labāku un atvieglot ikdienu tiem, kam tas ir vairāk nepieciešams. Tāpēc "Ziedot.lv" un "Delfi" projekts "Stiprini stipros" ir tāds, kuru atbalstām jau ilggadēji.

"Stiprini stipros" ir "Httpool" pirmā labdarības iniciatīva, bet ne vienīgā. Iestājamies pret netaisnību ar "Neklusē" (https://nekluse.lv/), sadarbojamies ar Zantes krīzes centru (https://www.zanteberniem.lv/) un ziedojam Latvijas Bērnu fondam (http://www.lbf.lv/lv/nometnes). Atbalstām arī dažādas ar izglītības un veselības veicināšanu saistītas iniciatīvas. Labi saprotam, ka mums vēl tāls ceļš ejams, un apbrīnojam stipros.

Es aicinu uz labdarību tos, kas to spēj. Es aicinu stipros – uzņēmējus, uzņēmumu vadītājus un privātpersonas, stiprināt stipros!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!