Foto: Reuters/Scanpix/LETA/ Cehs.lv karikatūra

Kur vien pavērsa skatu, apkārt sniedzās milzīgs saulespuķu lauks. Bez gala un malas. Seržants Oļehs pakāpās uz krievu pamestās un nu Ukrainas spēku rīcībā esošās zenītartilērijas iekārtas un, lūkojoties tālskatī, apgriezās 360 grādus. "Aizvien nekā, seržant?" "Aizvien nekā." Tuvos un tālos labības un saulespuķu laukos ar binokļiem šādi apkārt vērās vēl simtiem seržantu. Vairums ukraiņu bruņoto spēku pozīciju bija izvietotas apmēram 100 kilometru attālumā no jebkādiem būtiskiem infrastruktūras mezgliem, pilsētām un stratēģiskas nozīmes objektiem. "Amnesty International" gandarīti secina, ka Ukrainas bruņotie spēki beidzot karo taisnīgi, neapdraudot civiliedzīvotājus.

Aizvadītajā nedēļā "Amnesty International" publicēja ziņojumu, kurā kritizē Ukrainas bruņotos spēkus par tādu kara vešanas praksi, kas apdraud civiliedzīvotājus. Iesākumā ar nelielu atruniņu, ka tas, protams, neattaisno Krievijas uzbrukumu Ukrainai, organizācija ziņojumā klāsta, kā Ukraina faktiski pati uzaicina Krieviju nogalināt Ukrainas civiliedzīvotājus. Varētu pat teikt, ka izprovocē, vai ne?

Protams, ir ļoti skumji, ka karadarbībā iet bojā civiliedzīvotāji. Tāda ir kara realitāte, un bruņotajiem spēkiem ideālā pasaulē būtu jādara viss, lai izvairītos no šādām situācijām. Diemžēl pasaule nav ideāla, un tas, ko šobrīd dara "Amnesty International", ir pilnīga un absolūta "laukuma nenolasīšana". Vai nu nejauši, vai apzināti – to lai pēta analītiķi, kas regulāri nav tik lielā pālī kā "Cehs.lv" Izmeklējošās žurnālistikas darbnīcas reportieri. Mēs vien norādīsim uz dažiem amizantiem punktiem šajā organizācijas pozīcijā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!