Foto: LETA

Piektdienas rīts, Rīgas centrs. Kā jau parasti, dodos rīta pastaigā ar suni un pavadu savus bērnus uz skolu. Šoreiz tas izvērtās nedaudz citādāks. Tiklīdz es atveru mājas iekšpagalma vārtus, uzreiz manu, ka kaut kas ir krasi mainījies. Ārpus blakus esošās vecās baznīcas stāv saniknots ļaužu pūlis, daži ar Molotova kokteiļiem rokās izkliedz saukļus un grasās nodedzināt baznīcu, lai atriebtos par tūkstošiem pāridarījumu gadu.

Nedaudz tramīgs eju uz otru pusi, bet tur uz soliņiem trīs vīrieši kaislīgi nodarbojas ar mīlas priekiem. Kad aizrādu, ka šādi varbūt nevajadzētu uzvesties publiskā vietā, īpaši tādā, kur bērni iet garām, viņi tikai smejas un aicina mūs visus pievienoties. Nespēju saprast, kas noticis.

Garām brauc mašīna. Biju manījis, ka koplietošanas servisos no rīta parādījies jauns tarifa plāns – "gay cruise", bet īpaši nepievērsu uzmanību detaļām. Cauri logiem var redzēt, ka aizmugurējā sēdeklī, pilnā skaļumā skanot Lady Gaga dziesmai "Born This Way", viendzimuma pāris nodarbojas ar seksu, bet uz ietves pretī defilē trīs transseksuāļi. Neskatoties uz dzestro novembra rīta gaisu, viņu vienīgais apģērba gabals ir ap pleciem aptīts praida karogs, bet dzimumorgāni ir pilnībā atkailināti.

Kad beidzot nonākam pie skolas, redzu, ka pasniedzēja pie durvīm dala bukletus visiem bērniem. Bukleti smuki un koši, bet, pieejot tuvāk, pamanu bukleta nosaukumu: "Dzimuma maiņa un kāpēc Tev tā ir nepieciešama!" Tad es beidzot saprotu, par ko ir viss trādirīdis

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!