Foto: Privātais arhīvs
Pēdējos gados ir būtiski mainījusies gan darba ņēmēju, gan darba devēju izpratne par to, kāda ir darba jēga, ko mums nozīmē darbs un kolēģi. Birojs jau sen vairs nav vieta, kur tikai strādāt, bet pēdējā laikā aizvien skaidrāk saprotam, ka tā ir arī vieta, kur socializēties, pilnveidoties un mācīties. Mainās arī darba devēju attieksme pret darbiniekiem – aizvien plašāk izplatīta prakse ir rūpes par darbiniekiem un atbalsts viņu mentālajai veselībai un labbūtībai, kas ir īpaši svarīgi tik trauksmainā laikā, kādā šobrīd dzīvojam.

Uzņēmumu mērķis vairs nav tikai akcionāru peļņa

Mūsdienās bizness ilgtermiņā nevar eksistēt tikai peļņas gūšanai – ikvienam uzņēmumam vienlaikus jādomā, kā kļūt par vidi, kurā cilvēki var sevi izpaust, augt un attīstīties. No tā iegūst visi – gan darba ņēmēji, gan darba devēji. Tas, kādu darba vidi veidosim, lielā mērā ietekmēs arī biznesa rādītājus. Arī ikdienā no kolēģiem dzirdu, cik svarīgi ir sajust, ka ikviens cilvēks, ikviens komandas dalībnieks ir vērtība. 

Tas izskan ne tikai no darbiniekiem, bet arī no uzņēmumu vadītājiem un īpašniekiem. Jau pirms pāris gadiem ASV lielāko korporāciju izpilddirektori nāca klajā ar pārskatītu biznesa korporāciju pastāvēšanas mērķi, apņemoties darboties arī visas sabiedrības interešu labā, ne tikai vairot akcionāru peļņu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!