Foto: Privātais arhīvs
Varētu pieņemt, ka kopš 2022. gada 24. februāra Krievijas lielā iebrukuma "visiem ir viss skaidrs" par Vladimira Putina režīmu un tā destruktīvo ietekmi uz procesiem Rietumos, bet tas tā nav. Eiropas Komisijas 2023. gada novembrī izplatītajā ziņojumā tiek norādīts, ka sociālās platformas nav spējušas apstādināt Krievijas plaša mēroga dezinformācijas kampaņas. Mums joprojām ir darīšana ar diviem plaša mēroga iebrukumiem – kaujas laukā Ukrainā un Rietumu informācijas telpā.

EK ziņojumā tika secināts, ka 2023. gadā Kremļa iniciētu sociālo platformu kontu auditorijas paplašināšana un ietekme uz to ir augusi, nevis mazinājusies. Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir spērusi izlēmīgus soļus, daudzi Kremļa TV kanāli mūsu valstī ir slēgti, tomēr drakona inde turpina sūkties cauri sociālajām platformām.

Nedaudz retrospekcijas: troļļu darba mērogi

EK ziņojumā tika norādīts, ka viens no galvenajiem dezinformatoru tematiem ir Krievijas karš pret Ukrainu. Absolūtos skaitļos lielāko auditoriju Kremļa informatīvās frontes kaujinieki 2022. un 2023. gadā sasniedza "Facebook". Savukārt ātrākais prokremlisko kontu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!