Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Ford" oficiāli prezentējusi jaunās paaudzes "Mustang" modeli. Interesanti, ka pirmo reizi "Mustang" modeļa 50 gadu pastāvēšanas vēsturē tas tika prezentēts Eiropā.

Eiropas tirgū "Ford Mustang" būs pieejams ar kādu no diviem motoriem – pieclitru V8, kas attīsta 426 zirgspēku jaudu un 529 ņūtonmetru griezes momentu, vai arī 2,3 litru "EcoBoost" saimes dzinēju, kas attīsta 309 ZS un 407 Nm.

Savukārt ASV tirgū tam būs pieejams vēl arī 3,7 litru V6 motors ar 304 ZS un 366 Nm. Visi dzinēji sajūdzami vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai automātisko pārnesumkārbu.

Jaunais "Ford Mustang" pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē ieguvis neatkarīgo aizmugurējo balstiekārtu. Autoražotājs norāda, ka "Mustang" balstiekārtas regulējums ir atbilstošs Eiropas pircēju prasībām. Tāpat automobilim ir spēcīgas bremzes un 19 collu riteņi jau standartā.

"Ford Mustang" aprīkots ar jaunas paaudzes elektronisko sistēmu, kas autovadītājam ļauj mainīt stūres sistēmas, motora un akseleratora pedāļa atsaucības, kā arī braukšanas elektroniskās stabilizācijas darbības algoritmu. Šos režīmus var mainīt ar atbilstošiem taustiņiem centrālajā konsolē.

Automobiļa aprīkojuma sarakstā ir multimediju sistēma "SYNC" ar astoņu collu skārienjutīgu ekrānu un balss vadību. Tāpat pieejama navigācijas sistēma un audio sistēma ar 12 skaļruņiem.

"Ford Mustang" joprojām tiks ražots ASV. Eiropā šis modelis nonākšot tikai 2015. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!