Foto: Volkswagen Motorsport

"Volkswagen" rūpnīcas rallija komandas vadība ar interesi gaida savu pilotu cīņas nākamajā pasaules čempionāta (WRC) posmā Spānijā un negrasās ieviest nekādas "komandas pavēles".

"Es nekad iepriekš neesmu starp mūsu pilotiem un stūrmaņiem jutis tādas alkas uzvarēt kā tagad," saka "Volkswagen Motorsport" direktors Josts Kapito. "Spānijā jebkurš no viņiem var iekļūt vēsturē - Sebastjens Ožjērs var izcīnīt savu otro pasaules čempiona titulu pēc kārtas, bet Jari-Mati Latvala, uzvarot, var pacīnīties par savu pirmo titulu. Kā komandas vadītājs es nevaru vēlēties labāku motivāciju! Mēs esam gatavi kārtīgai, principiālai sacīkstei."

Uzdevums Spānijā vieglāks ir Ožjēram - viņam priekšpēdējā čempionāta posmā ir jāizcīna tikai par vienu punktu vairāk kā Latvalam, lai Velsā ierastos jau šāgada pasaules čempiona statusā. Toties Latvala Spānijā brauks ar spēcīgākām emocijām, pateicoties uzvarai Francijas WRC asfalta posmā, un labākā starta pozīcijā - aiz Ožjēra.

"Ar nepacietību gaidu Spānijas ralliju, jo man tas patiešām patīk," saka Latvala. "Pirmā sacensību diena būs uz grants, atlikušās divas - uz asfalta. Grants segums ir diezgan ciets, uz tā būs neliela putekļu kārtiņa, un tas nozīmē, ka mana otrā starta pozīcija būs izdevīgāka, jo "ceļa tīrītāja" efekts te ir diezgan būtisks. Tas man var dot zināmas priekšrocības. No otras puses - putekļi var iespaidot redzamību. Taču kopumā trase ir man parocīga."

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Ožjēram ir 217 punkti, Latvalam - 190.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!