Foto: Red Bull

Jaunais "Toro Rosso" F-1 komandas pilots Karloss Sainss nolēmis atteikties no pievārda "juniors", kas līdz šim atšķīra viņu no slavenā tēva, WRC čempiona Karlosa Sainsa, un izvēlējies savam bolīdam 55.numuru, vēsta Itālijas mediji.

"Es nevēlos, lai mani salīdzina ar tēvu," izdevumam "Tuttosport" izteicies 20 gadus vecais spāņu pilots. "Jau bērnībā, kad startēju kartinga sacensībās, redzēju, kāds svars ir mana tēva vārdam pasaules autosporta un es cīnījos no visa spēka, lai arī pats kaut ko sasniegtu. Būtu jauki, ja mani sauktu vienkārši par Karlosu Sainsu. Ja es brauktu rallijā, būtu citādi, bet tā kā esmu F-1, neredzu iemeslu norādīt, ka esmu "juniors"."

Jaunais Sainss ir pārliecināts, ka vislielāko prieku savam tēvam sagādātu, izcīnot F-1 čempiona titulu, un ir apņēmības pilns to reiz sasniegt. Pirmais konkurents jaunajam spāņu pilotam būs paša komandas biedrs, 17 gadus vecais Makss Verstapens, kurš "Toro Rosso" komandai pievienojās agrāk un līdz ar to paguvis izbraukt daudz vairāk kilometru ar F-1 bolīdu.

"No vienas puses, esmu neizdevīgākā situācijā, un man būs jāstrādā smagāk," atzīst Sainss. Viņš ir vairāk braucis [ar F-1 mašīnu] un viņam jau ir sava inženieru komanda, bet mana priekšrocība ir ilgāka pieredze autosportā. Viņš ir ļoti labs pilots, taču es esmu gatavs jau ar pirmo sacīksti cīnīties un pārspēt viņu."

Uz Karlosa Sainsa bolīda greznosies skaitlis 55, ko pilots izvēlējies uz visu savu F-1 karjeru. "Jau kopš bērnības man vienmēr bijuši labi panākumi, kad startēju ar 5. numuru, bet šo ciparu jau ir paņēmis Fetels, tāpēc es izvēlējos 55," stāsta Sainss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!