Polijas kompānija "Arrinera Automotive" vietējā autoizstādē prezentējusi sava pirmā superauto "Hussarya" jaunāko prototipu. Uzņēmums atklāj, ka sērijveida versija tiks komplektēta ar 800 zirgspēku motoru.

"Arrinera Hussarya" tiks komplektēts ar "General Motors" koncerna 8,2 litru V8 motoru, kas attīstīs 800 ZS jaudu un 900 ņūtonmetru griezes momentu. Informāciju par transmisiju un automobiļa dinamiskajiem raksturlielumiem poļi pagaidām neatklāj.

Poļu topošā superauto iepriekšējais prototips tika parādīts 2014. gadā. Tas bija aprīkots ar 650 ZS jaudīgu 6,2 litru V8 motoru, kas sajūgts ar itāliešu kompānijas "CIMA" sekvenciālo pārnesumkārbu. Izmēģinājuma braucienos šis prototips spēja no vietas līdz 100 km/h paātrināties 3,2 sekundēs, bet līdz 200 km/h – 8,9 s. Maksimālais braukšanas ātrums sasniedza 340 km/h.

Sākotnēji "Arrinera" plāno izgatavot 33 šī superauto vienības, no kurām 15 tiks samontētas jau šogad. Pēc provizoriskas informācijas, "Hussarya" cena būs ap 200 tūkstošiem eiro. Tāpat kompānija atklāj, ka par šī superauto iegādi interesi izrādījuši jau 200 cilvēku, ieskaitot 37 potenciālos pircējus no Polijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!