Foto: AFP/Scanpix

Ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma, Kanādas "Grand Prix", pirmajā treniņbraucienu sesijā uzrādīja "Mercedes" vienības piloti - brits Lūiss Hamiltons un vācietis Niko Rosbergs.

Hamiltons ātrāko no 34 apļiem veica vienā minūtē un 16,212 sekundēs, bet Rosbergs no viņa atpalika par 0,415 sekundēm, veikdams par četriem apļiem vairāk.

Kā trešais ātrākais pirmajā sesijā bija Romēns Grožāns ("Lotus"), kurš 4,4 kilometrus garo apli veica par 1,509 sekundēm lēnāk nekā Hamiltons. Ceturtais ātrākais bija Niko Hilkenbergs ("Force India"), bet pirmo sešinieku noslēdza "Ferrari" pilots Sebastjans Fetels un "Williams" braucējs Felipe Masa.

Pirms otrās treniņbraucienu sesijas virs trases savilkās tumši mākoņi, un braucēju dienaskārtību izmainīja lietainie laika apstākļi. Arī slapjajā trasē ātrākais bija Hamiltons, kurš apli veica vienā minūtē un 15,988 sekundēs, par 0,316 sekundēm apsteidzot Fetelu. Tiesa, brits vēlāk braucot nelielā ātrumā izslīdēja un ietriecās riepu krāvumā trases apmalē, kas gan viņam netraucēja kļūt arī par otrās sesijas ātrāko pilotu.

Trešais ātrākais otrajā sesijā bija "Ferrari" somu pilots Kimi Reikenens, bet pirmo sešinieku noslēdza Rosbergs, venecuēlietis Pastors Maldonado ("Lotus") un "Williams" braucējs Valteri Botass.

Tāpat arī sestdien piloti aizvadīs vienu treniņbraucienu un kvalifikāciju, bet svētdien norisināsies sacensības.

Čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ar 111 punktiem ir Hamiltons, viņam ar attiecīgi 91 un 80 punktiem seko komandas biedrs Rosbergs un Fetels. Ceturtajā vietā ar 52 punktiem ir Reikenens", bet piektais ar 42 punktiem ir Botass.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 posmi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas vasarā gaidāmās sacīkstes Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!