Foto: Reuters/Scanpix

Janvāris ne tikai iesāk jaunu gadu, bet arī atnes vienu no gaidītākajiem un smagākajiem motoru sporta notikumiem - Dakaras ralliju, kas šogad notiek 39. reizi.

Pirmais ātrumposms, kas startēs 2. janvārī, būs īss - ātruma sekcija tikai 39 kilometri, kopējais "dopa" garums - 454 kilometri, taču organizatori brīdina, ka arī tas var izrādīties izšķirošs. Ne tik daudz trases sarežģītības, cik spriedzes dēļ - gadu gaidījuši, braucēji var mesties cīņā kā no aizsprosta izlaisti korridas buļļi.

Kopumā 2017. gada Dakaras rallijam, kas aizsākās 1978. gadā Āfrikā, bet 2009. gadā dažādu apsvērumu dēļ pārcēlās uz Dienvidameriku, ir pieteicies 491 dalībnieks. Lielākās cerības Baltijas valstu kontekstā tiek liktas uz pieredzējušo pilotu Benediktu Vanagu, kurš startē automašīnu ieskaitē, un šajā smagajā rallijā ir uzrādījis teicamus rezultātus - 2015. gadā viņš finišēja 24. vietā.

Dalībnieku vidū ir pasaules un šo konkrēto sacensību zieds un krējums - Stefans Peteransels, Nasers Al-Atija, Žinels de Viljē, Miko Hirvonens, Karloss Sainss, Sebastjens Lēbs, Sirils Desprē, Žerārs de Rojs, Airats Mardejevs, Huans Berreda Borts, Paulu Gonsalvešs. Kā ierasts, neiztikt arī bez daiļā dzimuma pārstāvēm - francūziete Kamēlija Liparoti kvadraciklu ieskaitē, spānietes Laja Sainsa un Roza Romero Fonta, kā arī dopinga diskvalifikāciju apstrīdējusī krieviete Anastasija Ņifontova, kurai Starptautiskā Motosporta federācija (FIM) izsniegusi vienreizēju licenci dalībai Dakarā.

Rallija norise gan ierasta - divas sacensību nedēļas, viena atpūtas diena, 12 ātrumposmi un šoreiz atkal trīs valstis, kas uzņems Dakaras rallija dalībniekus - Argentīnai un Bolīvijai šogad pirmo reizi pievienojas Paragvaja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!