Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Nissan" sadarbībā ar skotu uzņēmumu "Plug In Adventures", kura nodarbojas ar ekoloģisko transportlīdzekļu popularizēšanu, sagatavojuši "Nissan Leaf" elektromobili, kas piedalīsies 16 tūkstoš kilometru rallijreidā no Lielbritānijas uz Mongoliju.

Rallijam tiks izmantots "Nissan Leaf" elektromobilis, kas standartā tiek aprīkots ar 30 kWh akumulatoru, kas ļauj nobraukt līdz 250 kilometru distanci bez atkārtotas uzlādes.

No standarta versijas rallijam paredzētais "Nissan Leaf AT-EV" būs aprīkots ar braukšanā rallijā piemērotajām "Maxsport RB3" riepām, papildu aizsargplāksnēm zem grīdas, kā arī jumta bagāžnieku un papildu diožu apgaismojumu.

Lai samazinātu elektromobiļa svaru, tika izņemta aizmugurējā sēdekļu rinda, kas ļāvis atbrīvoties no liekiem 32 kilogramiem.

"Nissan Leaf" elektromobili šim braucienam pārbūvējusi britu kompānija "RML Group", kura specializējas spēkratu sagatavošanā rallijam, GT sacensībām un tūrisma pārbraucieniem.

Sacensību starts Lielbritānijā tiks dots 16. jūlijā. "Nissan Leaf" kļūs par pirmo elektromobili, kas piedalījies šajā rallijreidā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!