Foto: Shutterstock
Tikko esi iegādājies īpašu, mīkstu gultiņu, bet tavs kaķis vienalga turpina gulēt uz netīro drēbju kaudzes? Neuztraucies, šī darbība liecina, ka kaķis gluži vienkārši vēlas būt tuvāk tev, jo netīrās drēbes mīlulim atgādina par cilvēku. Kāpēc kaķiem patīk gulēt neparastās vietās?

Četrkājainajiem draugiem patīk gulēt drošās vietās, kur viņus neviens nevar apdraudēt. Parasti tās ir dažādas īpaši augstas vietas mājoklī, piemēram, skapjaugša vai ledusskapis. Tāpat murrātājiem patīk gulēt tumšās un siltās vietās, piemēram, īpašajās kaķu mājiņās, kas var būt gan no plastmasas, gan mīksta auduma. Tā var būt arī parasta kartona kaste ar ieklātu mīkstu sedziņu (plašāk par to, kāpēc kaķiem patīk gulēt kastēs, lasi šeit).

Kaķi guļ aptuveni 16 stundas diennaktī, bet pavisam mazi kaķēni un kaķi-seniori var gulēt pat vēl ilgāk. Tāpēc saprotams, ka ilgās miega stundas kaķis nevēlēsies pavadīt vienā, saimniekam paredzamā vietā.

deutche_welle_video

Dzīvnieku uzvedības eksperte Nikija Trevorova "Womans Day" skaidro, kāpēc saimnieki savus kaķus mēdz atrast pavisam neierastās un šķietami neracionālās guļvietās.

Siltās vietiņās

Foto: Shutterstock

Tīrās un netīrās drēbēs

Foto: Shutterstock

Kopā vai atsevišķi no citiem kaķiem

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!