Foto: Privātais arhīvs
Gatavojot šo plātsmaizi, nebūs jāķēpājas ar mīklas rullēšanu – visas sastāvdaļas atliks vien samaisīt un liet veidnē. Izcils rezultāts bez lieka darba! Recepti iesaka konditore Ieva Dārzniece.
19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 rabarberu kāti2 ĒKcukurs1 ĒKkanēlis pēc garšaspūdercukurs MĪKLAI:500 gmilti250 gcukurs250 mlkefīrs2 olas1 ĒKvaniļas cukurs1 ĒKcepamais pulveris KRĒJUMA MĒRCEI:250 mlskābs krējums1 ĒKcukurs1 ola DRUPAČĀM:2 ĒKsviests vai eļļa3 ĒKmilti3 ĒKcukurs

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Miltus, cukuru, olas, kefīru, cepamo pulveri un vaniļas cukuru samaisa viendabīgā mīklā un liek nedaudz nostāvēties.

3

Nomizo un sagriež šķēlītēs rabarberus.

4
5

Sagatavo krējuma mērci pārliešanai, bļodiņā samaisot krējumu ar olu un cukuru.

6

Citā bļodiņā sagatavo mīklas drupačas, ar pirkstiem saberžot visas sastāvdaļas.

7

Mīklas masu lej iepriekš ietaukotā formā un izlīdzina. Vienmērīgi pārkaisa ar rabarberiem, pārlej ar krējuma mērci un pārkaisa ar kanēli. Virsū izbirdina drupačas.

Foto: Privātais arhīvs
8

Liek cepties apmēram 30 minūtes, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti.

9

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!