Foto: F64
Talsu novada Vandzenes pagasts nudien var lepoties ar kādu skaistu vietu, kas pie sirds ies visiem tiem, kas iemīļojuši vēsturisku ēku apskati. Tā ir Vandzenes muiža.

Vandzenes muiža, kurā šobrīd atrodas skola, pirmo reizi rakstos minēta 17. gadsimtā, skaidrots Talsu tūrisma ceļvedī "Talsi Tourism". Savukārt muižas ansamblis būvēts 19. gadsimta sākumā, kas veidots Heikingu dzimtai.


Muiža nudien šarmē, bet vērīgākie pie muižas parādes durvīm pamanīs arī divus interesantus objektus, proti, 17. gadsimta čuguna lielgabalus, kas uzstādīti 19. gadsimta beigās.
Foto: F64

Protams, vienaldzīgu neatstās arī 17 hektārus plašais parks, kas ir viens no tipiskākajiem ainavu parkiem Latvijā. Zaļojošo parku papildina skaisti ziedu puduri, kas vasarā nudien priecē.

Foto: F64

Talsu pusē, protams, skaistu apskates vietu netrūkst. Ievērības vērta ir gan Talsu evaņģēliski luteriskā baznīca, gan Kamparkalna skatu tornis, kā arī, protams, Spāres muiža, kas iepriecinās tos, kas atbraukuši muižu "medībās". Par šiem un citiem apskates objektiem Talsos vari lasīt te. Savukārt turpinājumā neliels ieskats no Vandzenes muižas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!