Foto: Nataly Hlapkovska
Ja vēlies nokļūt ziedošā pasaku valstībā, jāceļo uz Lāčupītes dendrāriju, kas ik gadu priecē ar krāšņiem ziediem un reibinošu smaržu. Lūk, kā tur izskatās šobrīd!
Lāčupītes dendrārijs ir iecienīta pastaigu vieta Latvijas apceļotāju vidū. Tas aizsācies kā Igora Medņa hobijs un vaļasprieks 1959. gadā. Laika gaitā, dendrārijam veltot visu savu brīvo laiku, Mednis savācis ievērojamu koku un krūmu kolekciju, kuras izejas materiāls iegūts gan tepat Latvijā, gan kaimiņos Igaunijā un Lietuvā, gan arī no tālākām teritorijām. Plašāk par šo vietu lasi te.

Pastaiga nudien ir aizraujoša, jo tās laikā iespējams apbrīnot pasaku namiņus, kā arī dažādus neparastus kokus un augus. Visai interesanti ir tas, ka parasti rododendri Latvijas apceļotājus priecē maijā un jūnijā, tomēr šajā gadā pavasarīgas vēsmas bija novērojamas arī janvārī (foto vari skatīties šeit).
Kā Lāčupītes dendrārijā izskatās ziedošajā jūnijā? Lūk, fotopastaiga!

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!