Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas autosportists Romēns Grožāns F-1 čempionāta posmā Bahreinā piedzīvoja ļoti šaušalīgu avāriju, no kuras viņš izspruka sveikā bez nopietnām traumām. Tas tikai apliecina, ka autosportā ieviestie drošības pasākumi darbojas, jo pirms pāris gadiem šāda veida avārija būtu paņēmusi braucēja dzīvību.

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) uzsākusi avārijas izmeklēšanu. "Haas" komanda līdz šim nav aizskārusi mašīnas paliekas, lai netraucētu izmeklēšanu. "Nekādas steigas nav, jo neko no šīs automašīnas nevar izmantot. Mēs sāksim būvēt jaunu mašīnu nākamajai nedēļas nogalei," teica "Haas" komandas vadītājs Gunters Šteiners.

Sebastjans Fetels no "Ferrari" komandas pēc sacensībām vērsa uzmanību uz to, kas šajā avārijā bija ārpus mūsdienu autosporta drošības standartiem. "Svarīgākais, ka viņš tika ārā no mašīnas. Es pat nezinu, kā tas bija iespējams. Taču aizsargbarjerai šādi nevajadzētu sadalīties. Tas ir labi, ka mašīnas tagad ir drošākas nekā iepriekš. Tāpat arī mašīnai tā nevajadzētu uzliesmot. Ir ļoti daudz drošības pasākumi, lai tas tā nenotiktu. Nezinu, kas notika," pēc sacensībām intervijā "Sky Sports F1" teica Fetels.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!