Šobrīd Rīgā tiek izstrādāta jau ceturtā gaisa piesārņojuma samazināšanas programma – trīs iepriekšējās vēlamos rādītājus nesasniedza. 22. aprīlī pulksten 14 raidījumā "Spried ar Delfi" Andris Auzāns izjautāja Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāju Edmundu Cepurīti (Progresīvie) un Rīgas tehniskās universitātes Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta vadošo pētnieku Vladimiru Kirsanovu.

Līdzšinējais gaisa kvalitātes izvērtējums Rīgā iezīmē divus galvenos piesārņojuma avotus - transportu un apkuri. Diskusijā Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā par līdzšinējās gaisa kvalitātes uzlabošanas programmas rezultātu, tika izvirzītas piecas rīcības, kam īpaši jāpievērš uzmanība. No tūlīt īstenojamām rīcībām ieteikts būtiski uzlabot ielu tīrīšanu, izmantojot augstspiediena ūdens strūklu tehnoloģijas, kā arī samazināt būvdarbu ietekmi. Abas šīs rīcības būtiski samazinātu putekļu piesārņojumu.

Kā svarīgākās ilgtermiņa rīcības tika minēta automašīnu plūsmas samazināšana pilsētas centrā, kas samazinātu NO2 piesārņojumu, kā arī pārdomāts atbalsts individuālās apkures uzlabošanai, piemēram, veicinot centralizētās siltumapgādes izmantošanu. Tāpat tika minēta arī plašāka elektrības izmantošana ostas apkārtnē, lai samazinātu kuģu radītās emisijas.

Plašāki un detalizētāki ieteikumi pašvaldības rīcībām gaidāmi vasarā, kad tiks noslēgta jaunās piesārņojuma samazināšanas programmas sagatavošana.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!