Sestdien, 5. jūnijā, Latvijā norisināsies kārtējās pašvaldību vēlēšanas. Par to, kā tās notiks šogad, trešdien, 5. maijā raidījumā "Spried ar Delfi" Madara Fridrihsone izjautāja Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju Kristīni Bērziņu. Raidījumā piedalījās arī "Delfi" žurnāliste Sanita Upleja.

Atšķirībā no iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām, šajās vēlēšanās būs ievērojami mazāks vietvaru un ievēlamo deputātu skaits. Administratīvi teritoriālā reforma, paredz, ka Latvijā būs 42 pašvaldības līdzšinējo 119 vietā, savukārt domēs ievēlējamo deputātu skaits samazināsies gandrīz uz pusi. Rīgas pašvaldībā vēlēšanas šogad nenotiks, jo dome tika ievēlēta ārkārtas vēlēšanās pērn, un tā turpinās strādāt līdz 2025. gada vēlēšanām.

Lai mazinātu Covid-19 izplatības riskus 5. jūnija pašvaldību vēlēšanās, Centrālā vēlēšanu komisija ir apstiprinājusi ieteikumus Covid-19 infekcijas profilaksei vēlēšanu iecirkņos. Noteikto drošības pasākumu īstenošana gan vēl var mainīties atkarībā no epidemioloģiskās situācijas valstī un speciālistu ieteikumiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!