Foto: DELFI
Viņi daudz citē šveiciešu psihiatru un filozofu Karlu Gustavu Jungu, viņi nebaidās būt emocionāli un mīloši, viņi ir meklējuši un atraduši sevī sievišķās īpašības, tādā veidā dzīvi spējot saskatīt krāsaināku, viņi ir nometuši maskas un iet savas patības izzināšanas ceļu. Viņi ir trīs Rīgas Vīru grupas biedri, kuri viens otru atbalsta grūtos brīžos un priecājas kopā laimes mirkļos.

Biežāk ierasts, ka sievietes var atļauties būt vājas, ievainojamas, un tādās reizēs viņas meklē palīdzību – draudzeņu pļāpās, psihologa kabinetā, pie psihoterapeita vai meditācijā. Vīriešu gadījumā līdzīga veida izdarības nereti tiek nosauktas par māžošanos, kaut ko galīgi neiederīgu tajā, kādam jābūt un ko dara īsts vīrietis. Šie trīs grupas dalībnieki apgāž senos mītus un stāsta par savu pieredzi, kā kļūt iespējami labākam vīrietim. Un to darīt katru dienu!

Mani sarunas biedri ir Jānis Dirveiks (35), Uldis Strazdiņš (33) un Kaspars Reitups (31). Par vīru grupu pirmo reizi dzirdēju pagājušā gada nogalē, gatavojot rakstu par to, kur krīzes situācijās var saņemt atbalstu. Šo sarakstu bija veidojusi Veselības ministrija, un toreiz vīru grupa tika minēta kā atbalsta resurss vīriešiem. Paturēju prātā, ka būtu interesanti uzzināt ko vairāk, kā vīrieši viens otru stutē grūtos brīžos. Pēc kāda laika uzrakstīju e-pasta vēstuli uz vienoto grupas adresi, bet atbilde nesekoja tik drīz. Laikam tādēļ, ka rakstītāja sieviete, pie sevis pasmējos. Toties tad, kad ar mani sazinājās Uldis, sapratu – saruna būs gana interesanta, un norunājām klātienes tikšanos. Atzīšos arī, ka pirms sarunas, iepazīstoties ar vīru grupas rokasgrāmatu un citiem pieejamiem materiāliem, nedaudz apmulsu, jo šķita, vai tik tā nav kāda slepena brālība ar dīvainiem noteikumiem, taču sarunas gaitā ar visiem trim vīriešiem domas krasi mainījās. Uz labo pusi. Un radās patiess prieks, ka šie vīrieši savās dzīves problēmās nevaino bērnības traumas, kāda cita cilvēka rīcību, bet meklē paši savu ceļu, kā attīstīt un uzlabot savu personību.

Kas ir vīru grupa, un kā tajā nonāca Jānis, Uldis un Kaspars


Tātad: ko nozīmē vīru grupa? Kādā noteiktā vietā reizi divās nedēļās sapulcējas grupiņa – līdz 10 vīriešiem, kuri bez liekuļošanas un slēpšanās dalās savos iespaidos par dzīvi. Kurš izsūdz kādus kreņķus, kurš dalās priekā – kas kuram tajā brīdī ir aktuāli. Ja esi pievienojies grupai, apmeklējums ir obligāts, neierašanās iemesli citiem ir jāpaskaidro.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!