Foto: LETA

Kopš Krievijas sāktā kara pret Ukrainu līdz šim Latvijā reģistrēti 34 983 Ukrainas civiliedzīvotāji, bet 29 586 bēgļiem izsniegti uzturēšanās dokumenti ar tiesībām uz nodarbinātību, liecina jaunākā Iekšlietu ministrijas (IeM) apkopotā informācija.

Savukārt izmitināšana ar pašvaldību Civilās aizsardzības komisiju starpniecību nodrošināta 11 738 personām. Tas nozīmē, ka pārējie bēgļi atraduši dzīvesvietu paši vai arī mitinās pie draugiem un radiem, iepriekš skaidrojusi IeM.

Starp bēgļiem sievietes ir 46%, bet vīrieši - 22%. Bērni veido 32% bēgļu, no kuriem lielākā daļa ir vecumā no diviem līdz 17 gadiem.

Ukrainas iedzīvotāji, kuriem ir biometriskās pases un nav nepieciešama ne sociālā palīdzība, ne palīdzība ar izmitināšanu, var uzturēties Latvijā līdz 90 dienām gada laikā, par to neinformējot valsts iestādes.

Valdība iepriekš apstiprināja Ukrainas kara bēgļu atbalsta pasākumu plānu, kura īstenošanai paredzēts finansējums līdz 116,277 miljoniem eiro. Šis plāns sagatavots, lai nodrošinātu atbalstu kopumā līdz 40 000 Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Kopš Krievijas iebrukuma sākuma 24. februārī Ukrainā savas mājas bijuši spiesti pamest miljoniem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!