Foto: DELFI
Kaut arī latvieši iedalās divās grupās – vieni nespēj sagaidīt vasaras svelmi, savukārt otri lūdzas, lai karstuma vilnis atkāpjas –, abās grupās ir tādi, kas vēlas brīvdienas pavadīt kādā skaistā pludmalē. Un iespējas ir tik plašas – Latvijas skaistā daba piedāvā atpūtu gan gleznainos ezeru un upju krastos, gan smilšainās jūras pludmalēs.

Aktualitāte atpūtai pie ūdens aug kopā ar gaisa temperatūras paaugstināšanos. Tad arī arvien biežāk tiek uzdots jautājums, kur doties, lai veldzētos vai vismaz laiski gulšņātu blakus mirdzošajam ūdenim. Noteikti būs arī tādi, kuri vēlas aktīvu atpūtu – pastaigas pa ezeru takām vai izbraucienu ar laivu.

Latvijas daba mūs lutina ar apbrīnojami lielo ūdenstilpju skaitu, kuru krastos ir iekārtotas brīnišķīgas peldvietas, piknika vietas un dabas takas, kur veldzēties karstās dienās. Taču, lai nebūtu vilšanās, pirms dodies brīvdienu izbraucienā pie dabas, pārliecinies šeit, ka izvēlētā peldvieta ir droša.

Neskatoties uz to, ka atpūtas laikā gribās būt bezrūpīgām un vienkārši baudīt brīvdienu, tomēr jāatceras gan par bērnu drošību, gan savu!

Lūk, virkne ieteikumu atpūtai pie ūdens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!