Foto: AP/Scanpix/LETA

"Red Bull" pilots Serhio Peress svētdien uzvarēja F-1 posmā Singapūrā, kurā viņa komandas biedrs Makss Verstapens vēl neizmantoja savu pirmo teorētisko iespēju izcīnīt savu otro pasaules čempiona titulu. Aiz uzvarētāja ierindojās abi "Ferrari" piloti Šarls Leklērs un Karloss Sainss.

Sacensību sākums aizkavējās par stundu spēcīgā lietus dēļ. Sacensības sākumā visi piloti startēja ar vidējo laikapstākļu riepām, un Peresam izdevās labāks starts nekā Leklēram, kurš startēja no pirmās vietas. Turpinājumā Peress spēja "Ferrari" līderi noturēt aiz sevis, finišējot viņam 7,5 sekundes priekšā.

Peresam pēc sacensībām vēl jātiekas ar tiesnešiem par iespējamiem pārkāpumiem drošības mašīnas laikā. Ja viņam uzvara netiks atņemta, tad Peresam tā būs ceturtā uzvara karjerā.

Sainss uzvarētājam piekāpās 15,3 sekundes, bet aiz goda pjedestāla finišēja abi "McLaren" piloti Lendo Noriss un Daniels Rikjardo. Sestajā vietā ierindojās Lenss Strols no "Aston Martin".

Verstapens sacensība sāka no astotās pozīcijas, bet finišēja – septītajā. Viņam bija notikumiem bagāta sacīkste, kurā viņam neizdevās starts, pēc kura viņš noslīdēja uz 12. vietu. Turpinājumā viņš spēja kāpt uz augšu, bet vēlāk pēc drošības mašīnas perioda Verstapens pieļāva kļūdu apdzenot Norisu, cīnoties par ceturto vietu. Viņš sabojāja savas riepas un bija spiests doties boksos.

Šis bija pirmais posms, kurā Makss Verstapens teorētiski varēja nodrošināt savu otro pasaules čempiona titulu. Lai šajā posmā kļūtu par čempionu Verstapenam vajadzēja uzvarēt, bet Leklēram finišēt devītajā vietā vai zemāk, bet Peresam vajadzēja finišēt piektajā vietā vai zemāk.

Astotajā vietā ierindojās Sebastjans Fetels ("Aston Martin"), devītais bija Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), kurš slidenajā trasē ietriecās aizsargbarjerā un zaudēja izredzes cīnīties par goda pjedestālu. Punktu guva arī Pjērs Gaslī no "AphaTauri".

Divkārtējais pasaules čempions Fernando Alonso startēja savā 350. F-1 posmā karjerā, visvairāk aizvadīto sacensību ziņā pārspējot Kimi Raikonena rekordu. Alonso pieder arī visvairāk aizvadīto apļu rekords, kā arī garākā F-1 karjera. Tomēr šajā posmā viņš izstājās mehānisku problēmu dēļ 20. aplī, atrodoties piektajā pozīcijā.

Verstapens šobrīd kopvērtējumā ierindojas pirmajā vietā ar 341 punktu, Leklērs ir otrais ar 237 punktiem, bet Peress ir trešais ar 235 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!